Valstybės rezervą jau papildė visi Lietuvoje pagaminti respiratoriai

Valstybės rezervą jau papildė visi Lietuvoje pagaminti respiratoriai

Valstybės medicinos atsargų rezervą pasiekė paskutinė Lietuvos gamintojo „Intersurgical“ respiratorių siunta - 20 740 respiratorių. Pagal kovo mėnesį sudarytą sutartį, gamintojas iš viso pristatė milijoną aukščiausios kokybės standartus atitinkančių respiratorių (FFP3), kuriuos naudoja mūsų šalies medikai.

Ruošiantis rudens sezonui ir galimai antrajai koronaviruso (COVID-19) bangai, valstybės medicinos atsargų rezervas yra nuolat pildomas ir atnaujinamas. 

Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūros, siekiant įsigyti papildomai asmens apsaugos priemonių – respiratorių, vienkartinių pirštinių ir kitų apsaugos priemonių. Neseniai sudaryta nauja sutartis, pagal kurią Lietuvai bus pristatyta dar 880 tūkst. respiratorių (FFP2).

Liepos viduryje į Lietuvą baigtos gabenti asmens apsaugos priemonės, nupirktos Kinijoje kovo pradžioje. Paskutinę siuntą sudarė vienas konteineris su apsauginiais kombinezonais.

Iš viso per pastarąjį pusmetį į Lietuvą pristatyta beveik 900 tonų asmens apsaugos priemonių: 600 tonų oro transportu ir 300 tonų geležinkeliais.

Numatoma, kad valstybės kaupiamo rezervo turėtų sveikatos priežiūros sistemai užtekti dviem mėnesiams. Gydymo įstaigos ir savivaldybių administracijos taip pat įpareigotos pasirūpinti apsaugos priemonėmis bent vienam mėnesiui. 

Tai reiškia, kad sudėjus gydymo įstaigų, savivaldybių ir valstybės rezervo atsargas, apsaugos priemonių turėtų užtekti trims mėnesiams, net esant blogiausiam scenarijui.

SAM
Intersurgical respiratoriai valstybės rezervas koronavirusas Koronavirusas Lietuvoje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936