Lietuvoje patvirtinti 35 koronavirusinės infekcijos atvejai

Lietuvoje patvirtinti 35 koronavirusinės infekcijos atvejai

Per vakar parą patvirtinti 35 koronavirusinės infekcijos atvejai. 17 patvirtinta Vilniaus apskrityje, 9 Kauno, 3 Utenos apskrityje, po 2 Tauragės ir Panevėžio, po 1 Marijampolės ir Klaipėdos apskrityse. 17 asmenų jaučia simptomus. 3 asmenų užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra aiškios.

Kauno apskrityje iš per vakar parą patvirtintų 9 atvejų, 6 yra šeiminiai. Asmenys užsikrėtė po kontakto su šeimos nariu, kuriems COVID-19 buvo patvirtinta anksčiau. Trys iš jų jaučia simptomus, kiti ne. Taip pat iš 9 atvejų Kaune du yra įvežtiniai – vienas iš Nyderlandų, kitas iš Ispanijos. Abu asmenys simptomų nejaučia, tyrėsi profilaktiškai, nes grįžo iš užsienio. Patvirtintas dar vienas atvejis, susijęs su Pilies sodo protrūkiu. Tai yra antrinis atvejis. Asmuo juto simptomus, šiuo metu jaučiasi gerai.

Klaipėdos apskrityje užregistruotas vienas atvejis – taip pat šeiminis. Tyrėsi profilaktiškai, nes bendravo su asmeniu, kuris yra užsikrėtęs COVID-19.

Marijampolės apskrityje, Marijampolėje, ir Tauragės apskrityje, Jurbarke, patvirtinti trys atvejai asmenims, kurie tyrėsi pajutę simptomus.

Panevėžio apskrityje patvirtinti du atvejai, susiję su šeiminiais protrūkiais. Abu asmenys jaučia simptomus.

Utenos apskrityje, Molėtuose, patvirtinti trys šeiminiai atvejai. Asmenys dirba UAB „Intersurgical“ įmonėje. Vienas iš jų jaučia simptomus.

Vilniaus apskrityje patvirtinta 17 atvejų, iš jų 8 Švenčionių rajone. Švenčionių rajone vieno atvejo užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra aiškios, kiti 7 atvejai yra siejami su UAB „Intersurgical“ įmone. Vilniuje iš 9 patvirtintų atvejų, trys atvejai yra antriniai, siejami su protrūkiu chore „Draugiški projektai“. Du asmenys juto simptomus, vienas ne. Vakar taip pat patvirtintas dar vienas antrinis atvejis, siejamas su LNOBT protrūkiu. Asmuo laikėsi izoliacijos. Du atvejai patvirtinti įmonėje UAB „Tuma“. Vienas asmuo jaučia simptomus, kitas – ne. Tai jau 4 atvejai šioje įmonėje. Vienas atvejis patvirtintas asmeniui, kuris bendravo su asmeniu, kuriam COVID-19 buvo patvirtinta anksčiau. Jis jaučia simptomus. Du atvejai Vilniuje buvo patvirtinti asmenims, kurie tyrėsi profilaktiškai. Vienas asmuo yra asmens sveikatos priežiūros specialistas, kitas asmuo testą atliko prieš išvykstant. Šie asmenys simptomų nejaučia.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro inf.
koronavirusas infekcijos COVID-19
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937