Poliniai pamatai: kaina ir kiti svarbūs privalumai

Poliniai pamatai: kaina ir kiti svarbūs privalumai

Poliniai pamatai tampa vis populiaresni, ir taip nutinka dėl daugybės įvairių priežasčių. Tokia galimybė turi ne taip ir mažai įvairių privalumų, kuriuos įvertinus neretai paaiškėja, kad būtent spraustiniai poliai gali būti vienas palankiausių pasirinkimų. Kai svarstoma, ar geriausiu pasirinkimu gali būti būtent poliniai pamatai, kaina neretai padeda priimti galutinį sprendimą, tačiau svarbu žinoti, kad šią galimybę verta rinktis ne vien tik dėl kainos. Taigi, kokiomis svarbiausiomis savybėmis pasižymi šio tipo pamatai?

Kas lemia mažesnę polinių pamatų kainą?

Kai pastebima, kad tam tikros galimybės kainuoja mažiau nei kitos, į tai gali būti žvelgiama gana įtariai: neretai manoma, kad pigiau kainuojantys sprendimai negalės garantuoti pakankamos kokybės, taigi, kartais kyla dvejonių, ar poliniai pamatai tikrai gali puikiai pasiteisinti. Vis dėlto, mažesnę kainą lemia tikrai ne prastesnė pamatų kokybė, bet mažesnės medžiagų sąnaudos:  įrengiant polinius pamatus sunaudojama gerokai mažiau armatūros ir betono, taigi, tai atsiliepia ir galutinei pamatų kainai.

Kai siekiama, kad pamatai būtų įrengiami dar greičiau

Jau išsiaiškinome, kad kai pasirenkami poliniai pamatai, kaina tampa gerokai mažesnė, tačiau taip pat svarbu paminėti ir tai, kad tokio tipo pamatai yra įrengiami dar greičiau. Net ir tuomet, jei darbų apimtys yra labai didelės, galima būti tikriems, kad pamatų įrengimo eiga bus ganėtinai sparti ir nereikalaujanti ypatingų pastangų. Poliniai pamatai yra įrengiami naudojant unikalią technologiją, todėl tai gerokai paspartina darbų atlikimą.

Užtikrinama dar patvaresnė konstrukcija

Pamatai yra kiekvieno pastato pagrindas, tad jų įrengimo etapui visada svarbu skirti pakankamai daug dėmesio. Rinkdamiesi polinius pamatus visada galite būti užtikrinti, kad tokia konstrukcija bus pakankamai patvari ir gebanti atlaikyti net ir labai dideles apkrovas. Būtent todėl gręžtiniai poliai neretai yra pasirenkami ne vien tik gyvenamųjų namų statybose, bet taip pat ir projektuojant gamyklinės ar kitos paskirties statinius.

Jei geologinės sąlygos nėra pakankamai palankios...

Planuojant pastatų statybas daugiausiai nerimo kelia tai, ar geologinės sąlygos bus pakankamai palankios įrengti vieno ar kito tipo pamatus, tačiau tuomet, jei bus pasirenkami gręžtiniai poliai, tai nebus labai aktualu. Šio tipo pamatai gali būti pritaikomi net ir tada,  jei gruntiniai vandenys yra labai pakilę, ar tuomet, jei gruntas nėra pakankamai tankus. Kai kuriose situacijose poliniai pamatai tėra vienintelė galimybė, leidžianti sklandžiai įrengti pamatus, taigi, visada verta apie tai pasvarstyti.

Nors tuomet, kada pasirenkami poliniai pamatai, kaina tampa tikrai palanki, tačiau tai anaiptol nėra vienintelis tokio pasirinkimo privalumas. Jei tektų svarstyti, kokio tipo pamatus pasirinkti, neatmeskite galimybės įrengti spraustinius polius, kurie garantuos dar didesnį stabilumą, šių polių pritaikymo galimybės bus iš tiesų nemažos, o jų įrengimas bus atliekamas gerokai sparčiau. 

Poliniai pamatai kaina patvaresnė konstrukcija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933