Žiūrovų prašymu Oskaro Koršunovo „Vestuvės“ sugrįžta į Palangą

Nuotr. iš OKT archyvo
Nuotr. iš OKT archyvo

„Norime dar!“ – tokie žiūrovų prašymai skambėjo atsiliepus telefonu Oskaro Koršunovo teatre, praėjus vos porai dienų po pirmųjų „Vestuvių“ Palangoje. Žiūrovai yra svarbiausia teatro dalis, todėl jau šį šeštadienį, rugpjūčio 22-ąją, „Vestuvių“ aktoriai sugrįžta į Palangos koncertų salę!

Žiūrovų prašymu Oskaro Koršunovo „Vestuvės“ sugrįžta į Palangą, nuotrauka-1, Nuotr. iš OKT archyvo
Nuotr. iš OKT archyvo

„Teatras be „Vestuvių“ – ne teatras. Rusai turi Aleksandro Suchovo-Kobylino ir Nikolajaus Gogolio „Vestuves“, vokiečiai – Bertolto Brechto, lenkai – Witoldo Gombrowicziaus ir  Stanislawo Vyspianskio. Na, o mes irgi turime – OKT „Vestuves“, – po itin sėkmingai praėjusio pirmojo spektaklio Palangoje kalbėjo režisierius O.Koršunovas.

„Vestuvės“ pastatytos pagal vieno garsiausių vokiečių dramaturgų B.Brechto pjesę. Vis dėlto esminė medžiaga statant šį spektaklį – tai jį kūrusių menininkų asmeninė patirtis bei juos supanti tikrovė. Aktoriai žaibiškai reaguoja į nuolatos visuomenėje kintančius įvykius, todėl kaskart žiūrovų laukia vis kitoks spektaklis – aktualus, kupinas atpažįstamų situacijų ir įtraukiantis.

Žiūrovų prašymu Oskaro Koršunovo „Vestuvės“ sugrįžta į Palangą, nuotrauka-2, Nuotr. iš OKT archyvo
Nuotr. iš OKT archyvo

Kad ir kokią medžiagą rinktųsi režisierius O.Koršunovas, visi jo spektakliai tampa socialiai aktyviais meno kūriniais. Ne išimtis ir „Vestuvės“, tapusios savotišku šiandienos Lietuvos visuomenės veidrodžiu.

„Atveriama ir itin lietuviška specifika. Tai kaimo žmogaus, ateinančio gyventi į miestą, sutrikimas, netgi nesugebėjimas tapti  vadinamuoju miesčioniu ir, žinoma, visiškas nesuvokimas vienaip ar kitaip jį  veikiančių globalizacijos procesų. Žinoma, visų pirma tai yra gera komedija, lyg veidrodis atsukta į mus ar mūsų artimuosius“, – teigė režisierius O.Koršunovas.

Žiūrovų prašymu Oskaro Koršunovo „Vestuvės“ sugrįžta į Palangą, nuotrauka-3, Nuotr. iš OKT archyvo
Nuotr. iš OKT archyvo

„Vestuvėse“ prie stalo sėdasi Karolis Vilkas, Žygimantė Jakštaitė, Kęstutis Cicėnas, Viktorija Žukauskaitė, Greta Petrovskytė, Lukas Malinauskas, Oskaras Vygonovskis, Artiomas Rybakovas, Kamilė Petruškevičiūtė. Tarp svečių – visi žiūrovai, spėję rezervuoti vietą ir patekę į puotos salę.

„Spektaklyje žiūrovai juokiasi iki ašarų. Ir tai gerai, nors spektaklis ir ne apie linksmybes – greičiau priešingai, apie mūsų papročių koroziją ir mentalines kiaurymes. Dažnai juokas mums padeda suprasti daugiau už visokius „moralite“, – artėjant spektakliui mintimis dalijosi režisierius. Spektaklis „Vestuvės“.

Rugpjūčio 22 d. 19 val. 30 min. Palangos koncertų salė. 

OSKARAS KORŠUNOVAS OKT / VILNIAUS MIESTO TEATRAS VESTUVĖS KOMEDIJA PALANGOS KONCERTŲ SALĖ
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936