Apklausoje dalyvavę palangiškiai pasakė, ar skiepytųsi nuo koronaviruso

Apklausoje dalyvavę palangiškiai pasakė, ar skiepytųsi nuo koronaviruso

Pasaulyje augant nerimui dėl antros koronaviruso susirgimų bangos, Rusija paskelbė sukūrusi pirmąją vakciną, suteikiančią „tvarų imunitetą“ nuo naujojo viruso. Reaguojant į tai, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) vakar patikino, jog minėta vakcina nėra tarp devynių preparatų, kuriuos agentūra laiko pasiekusiais pažengusių bandymų stadiją. 

Siekiant sukurti ją, dideles pastangas iki šiol deda tiek vakarų, tiek Europos šalių mokslininkai. Tačiau Europos Sąjungos valstybės dar liepą sutarė, kad nekonkuruos tarpusavyje dėl vakcinos nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos). Deryboms su potencialiais gamintojais yra sukurta speciali tarpvalstybinė darbo grupė, kur savo atstovą yra delegavusi ir Lietuva. Kol vyksta derybos su vakcinų kūrėjais, Lietuvos institucijos analizuoja, kiek vakcinų gali prireikti mūsų šaliai ir kaip valstybė jas galės kompensuoti. Šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija kartu su ekspertais kuria mechanizmą, kokiu būdu kaip įmanoma greičiau būtų galima vykdyti gyventojų skiepijimą.

Netylant kalboms dėl aptartos vakcinos, klausėme jonaviečių, ar šie skiepytųsi nuo koronaviruso, jei vakcina iš tiesų būtų pradėta tiekti ir pasiektų Lietuvą?

Apklausoje sudalyvavo 133 respondentai.

27,1 proc. jų tikino, kad skiepytųsi, 61,7 proc., jog ne, 11,3 proc. respondentų neabejoja - jų sprendimas priklausytų nuo to, kokia informacija apie vakciną būtų pateikta .

Skaitytojai savo nuomonę reiškė ir ,,Facebook" paskyrose. Peržvelgus kelis šimtus komentarų matyti, kad didžioji dauguma pasisakiusiųjų į vakciną nuo koronaviruso žiūri itin skeptiškai. 

apklausos rezultatai skiepai vakcina
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936