APIECE paroda Palangos vasaros skaitykloje

APIECE paroda Palangos vasaros skaitykloje

Vieno kūrinio galerija apiece vasarai iš Vilniaus išsikėlė į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaityklą. Nuo liepos iki rugsėjo joje surengtos trys šiuolaikinio vaizduojamojo meno kūrinio parodos, žiūrovams prieinamos dvidešimt keturias valandas per parą, septynias dienas per savaitę.

Paskutinėje parodoje, kurios atidarymas vyks rugpjūčio 18 d., eksponuojamas menininkės Tine Bek kūrinys – Untitled Baby Blue. Menininkė domisi tapatybės, pris(is)kiriamų vaidmenų ir lūkesčių klausimais, o kūriniuose tyrinėja santykius tarp žmogaus ir jį supančios architektūros, interjero bei daiktų. Kūrinys Untitled Baby Blue yra projekto Comfort Sculpture dalis. Kūriniui naudojama medžiaga – porolonas – yra įprastas kasdienės aplinkos elementas. Jam ir skiriama daugiausia dėmesio, tiksliau – jo tekstūrai bei (pa)naudojimo galimybių įvairovei. Comfort Sculpture projekte, pasak menininkės, į skulptūrą žvelgiama kaip į laike kintantį, procesualų objektą, ieškoma vis naujų, ne į funkcionalumą orientuotų medžiagos panaudojimo galimybių.

Tine Bek gyvena ir kuria Kopenhagoje, studijavo fotografiją Glazgo meno mokykloje. Kūrybinės veiklos sritys – fotografija, filmai ir instaliacija. Menininkė yra surengusi solo parodų, taip pat dalyvavusi grupinėse parodose Skandinavijoje, Pietų Amerikoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

apiece – šiuolaikinio vaizduojamojo meno vieno kūrinio ir (arba) dizaino objekto parodų galerija. Parodų formatą inspiravo siekis paskatinti išsamiau pasidomėti kūrinio (objekto) autoriumi ar šiuolaikiniu menu apskritai. Daugiau apie apiece – www.apiece.lt.

Parodos atidarymas: rugpjūčio 18 d., Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72).

Paroda veiks iki rugsėjo 6 d.

Palangos vasaros skaitykloje rengiamų parodų partnerė – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

APIECE paroda Palangos vasaros skaitykla Tine Bek kūrinys Untitled Baby Blue
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938