Jūros šventės programa: renginiai ir žemėlapis

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Jau šįryt, liepos 24-ąją, Klaipėda pabudo kitokia. Įprastą gyvenimo tvarką senamiestyje ir jo prieigose gerokai pakoregavo didžiausias pajūrio vasaros renginys – Jūros šventė, žmones šį savaitgalį kviečianti į žaismingus pasimatymus su vėjais. O šie, tarsi būtų išgirdę organizatorių pasirinktą šventės temą, pučia ir visą savaitgalį žada pūsti iš širdies.

Nors oficiali Jūros šventės vėliavos pakėlimo ceremonija numatyta tik penktadienio pavakarę, miestas jau pilnas šurmulio – kuriasi ir nuo vidurdienio veiklą pradeda laikinosios kavinės, savo prekystalius ruošia iš Klaipėdos, aplinkinių rajonų ir visos Lietuvos suvažiavę amatininkai, tautinio paveldo puoselėtojai ir auksarankiai meistrai. Jų šiemet bus beveik perpus mažiau nei ankstesniais metais – bemaž 400. Laikinosios prekybos vietos išretintos taip, kad nesudarytų žmonių spūsčių bei išbarstytos didesnėje teritorijoje.

Tikslas – saugi Jūros šventė

Šiemetė, jau 61-oji Jūros šventė šiemet bus kitokia. Šventės mastelį, renginių įvairovę ir gausą pakeitė pasaulinės  pandemijos kontekstas. Ir nors klaipėdiečiai ir visi Jūros šventės svečiai galės šypsotis atviromis šypsenomis – jų nedengia kaukės, organizatoriai ir visuomenės sveikatos specialistai žmones, atėjusius į šventę, ragina būti atidžiais ir atsakingais, laikytis infektologų rekomendacijų, saugoti savo ir kitų sveikatą. Visa šventės kultūrinė programa sudaryta taip, kad pasirodymai neužtruktų ilgiau nei 15 min., po jų bus daromos pertraukos, o veiksmas atgis arba persikels į kitas vietas jau išsiskirsčius žmonių srautams. Tam, kad nesusidarytų publikos spūstys, organizatoriai neskelbia tikslių renginių laikų, ragindami žmones laiką leisti saugiai vaikštinėjant, bendraujant kavinėse, o kultūrinės programos dalyviai patys atkeliaus pas žiūrovus.

Didžiausi ir daugiausiai publikos dėmesio sulaukdavę akcentai – Jūros šventės eisena, fejerverkai, šokančių ir dainuojančių fontanų programa bei didieji koncertai apskritai neįvyks – šios tradicijos lauks saugesnių laikų.

Naujos aplinkybės padiktavo naujas idėjas

„Naujos aplinkybės privertė ieškoti naujų raiškos formų. Renginius, kurių negalėjome įgyvendinti dėl galimo koronaviruso plitimo rizikų keičia naujos idėjos. Pavyzdžiui, koncertinės scenos persikėlė į vilkikus ir drauge su atlikėjais migruos iš vienos miesto erdvės į kitą, taip neleisdamos susitelkti didesnėms publikos sankaupoms. Mūsų pasiūlytai partizaninei taktikai neprieštaravo ir atlikėjai, kuriems turbūt nebus paprasta skaldyti programą į dalis, bet visa tai dėl jų ir auditorijos saugumo“,- sako Jūros šventės 2020 projekto vadovė Rūta Steponavičienė. Ant mobiliųjų scenų per du šventės vakarus pasirodys populiariausi Lietuvos atlikėjai ir grupės – V. Bareikis, S. Prūsaitis, „The Roop“, DJ „Radistai“, „The Ditties“, „Voicelles“. Dar viena muzikine erdve savaitgalį taps Dangės upė, kurioje vakarais kursuos laivelis su muzikine scena ant denio. Čia ir daugelyje kitų senamiesčio erdvių savo talentu ir kūrybiniais projektais dalinsis uostamiesčio kūrėjai – muzikos, teatro bei šokio profesionalai ir tiesiog entuziastai, po karantino tylos grįžtantys pas publiką, turintys galimybę dirbti ir užsidirbti.

Šventės vėliavnešys – burlaivis „Brabander“

Naujas sumanymas keičia ir tradicinį Jūros šventės atidarymą. Vėliavos pakėlimas įprastai tapdavo daugiatūkstantinės Jūros šventės eisenos kulminaciniu momentu. Tradiciją, į gatves išvesdavusią tūkstančius jūrinės bendruomenės atstovų, keis atraktyvus veiksmas ant vandens. Penktadienio pavakarę nuo Kruizinių laivų terminalo krantinių bus galima stebėti į Klaipėdą suplaukusių „Baltic Sail“ burlaivių burių paradą ir istorinės tradicijos, vadinamojo Nacijų saliuto, inscenizaciją, kurią įgyvendins Klaipėdon iš visos Lietuvos suvažiavę istorinių karybos klubų artileristai. Pro Kruizinių laivų terminalą plaukiantys laivai senovinių patrankų šūviais sveikins krantą, kranto artileristai atsakys tuo pačiu. Jeigu oro sąlygos bus palankios, pakrantėje turėtų nugriaudėti virš dviejų dešimčių šūvių. Flotilei jau prisišvartavus ant klaipėdietiškojo burlaivio „Brabander“ stiebo bus iškelta Jūros šventės vėliava, kuri čia plevėsuos iki sekmadienio vakaro.

Visą savaitgalį Kruizinių laivų terminalo krantines puošiantys „Baltic Sail“ burlaiviai nebus vieniši, Dangės krantines per šventę puoš mažesnių gabaritų laivai – Istorinių laivų parado „Dangės flotilė“ laivynas. Ši Lietuvos jūrų muziejaus iniciatyva, kasmet suburianti Lietuvos tradicinės laivybos puoselėtojus bei senųjų laivų meistrus, šiemet turės svečių iš Estijos ir Lenkijos.

Televizija perkels šventę į namus

Jūros šventės atidarymo veiksmas uosto akvatorijoje ir vėliavos pakėlimo ceremonija bus transliuojami per Jūros šventės televiziją. Tai dar viena šių metų naujovė žmonėms, besibaiminantiems dėl savo sveikatos, leisianti švęsti saugiai – stebint Jūros šventę su vaizdo kamerų ir Jūros šventės TV komandos pagalba.

Jūros šventės televizija, kuri bus matoma tinklapiuose www.jurossvente.lt, www.kulturosuostas.lt,  „Facebook“ paskyrose @klaipedossventes, @kulturosuostas, „We love Lithuania“, „YouTube“ kanale „Klaipėdos šventės“ bei specialiai sukurtame Balticum TV kanale „Jūros šventė 2020“, nepertraukiamai transliuos svarbiausius šventės momentus: penktadienį – „Baltic Sail“ burių paradą ir Jūros šventės vėliavos pakėlimo ceremoniją, Lietuvos jūrų muziejaus rengiamo Istorinių laivų parado „Dangės flotilė“ įplaukimą į miestą, šeštadienį – Žuvusiųjų pagerbimo ceremoniją, vyksiančią Baltijos jūroje. Likusį transliacijos laiką užpildys pokalbiai studijoje su miesto ir jūrinės bendruomenės autoritetais, gyvi reportažai iš pačių įvairiausių šventės vietų, tiesioginės pasirodymų bei koncertų transliacijos. Visą Jūros šventės vyksmą žiūrovams perteiks energingas žurnalistų Jūratės ir Vytauto duetas, studijoje dirbs buvusi televizijos žurnalistė Dalia.

Jūros šventės televizijos interneto platybėse, panašu, jog nebus įmanoma nepastebėti – atskiras jos transliacijas pareiškė norą retransliuoti didžiuma populiarių šalies informacinių portalų.

Naujas akcentas Žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonijoje

Vienas gražiausių ir didingiausių Jūros šventės renginių – Žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija, kuri tradiciškai vyksta šeštadienio vidurdienį Baltijos jūroje, šiemet turės naują ir stiprų akcentą. Į ceremoniją jungiasi ne tik Karinės jūrų pajėgos, „Baltic Sail“ burlaivių flotilė, tarnybinis uosto įmonių laivynas ir pramoginiai laivai, bet ir NATO orlaiviai, Lietuvoje atliekantys ES oro erdvės apsaugos misiją. Praėjus kelioms minutėms po vidurdienio NATO naikintuvai praskris virš ceremonijos vietos, taip pagerbdami iš jūrų negrįžusius žmones. Į pagerbimo vietą kariniu laivu „Kuršis“ plauks ir LR prezidentas G. Nausėda su palyda. Ceremonijos tiesioginė transliacija per Jūros šventės televiziją prasidės šeštadienį, liepos 25-ąją, 12 val.

Jūros šventės programa: renginiai ir žemėlapis, nuotrauka-1

PENKTADIENIS, liepos 24 d.

Turgaus g., Tiltų g., Pilies g., Danės g. (iki Šiaurinio rago), nuo 9 val.

Prekyba iš laikinų prekybos įrenginių Klaipėdos senamiestyje: nuo sagos iki medinio šaukšto

Turgaus g.

Turizmo gatvė: „Drauge keliaukim po Lietuvą!“

Automobilių stovėjimo aikštelė, Pilies g., nuo 10 val.

Skonių fiesta. Maistas iš maisto vagonėlių: greita, gardu, įvairu

Atgimimo a., 12 val.

Dizaino jūra: dizaineriai ir kūrėjai po vienu stogu

Kruizinių laivų terminalas

UAB „Indorama Ventures“ pristato: Jūros šventės 2020 atidarymo ceremonija su projekto „Baltic Sail“ burlaivių paradu, pasveikinimo salvėmis ir Jūros šventės vėliavos pakėlimo ceremonija ant Klaipėdos universiteto mokomojo burlaivio „Brabander“ stiebo.

Lietuvos jūrų muziejus, Smiltynė, 15 val.

Jūrininkų pagerbimo ceremonija prie paminklo „Albatrosas“

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

Romantiški pasimatymai prie „Meridiano“: Klaipėdos lėlių teatro projektas ,,Po romantišku debesiu“; smuikininko Juozo Staniulio muzikinės improvizacijos; Karolis Šileika-Skrabalman su skrabalų šou; Šeiko šokio teatras su šokio spektakliu „Šachas Prūsijai. Luizė Mėmelyje“.

Piliavietės a.

Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021 kviečia į pasimatymus su jaunatviškais vėjais piliavietės aikštėje: įvairios jaunimo iniciatyvos; „Taško teatras”; linijinių šokių pamokos su Linedance LT; DJ Montello. Piliavietės aikštės erdvę puošia fontanas-siurprizas, kurį Jūros šventės lankytojams dovanoja bendrovė „Etna“

15.30 – 18 val.

Azartiškos kovos Dangėje. Lietuvos irklavimo federacijos II taurės etapas: vyrų vienvietės, moterų vienvietės, vyrų dvivietės, moterų dvivietės. Distancija – 2 km;

16.30-21 val.

Lietuvos jūrų muziejus pristato tradicinių ir istorinių laivų parado „Dangės flotilė“ sutiktuves Dangės upėje: apeiginis laivų puošimas žolynais Smiltynėje; tradicinių ir istorinių laivų parado sutiktuvės Dangėje, švartavimasis prie krantinių, vainikų-žolynų pristatymas, folkloro ansamblio „Alka“ koncertas reisinėje „Dreverna“. Vedėjai Loreta Sungailienė ir Vytautas Pilibavičius.

Atgimimo a.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prevencinė palapinė. Bendruomenės pareigūnai pristatys policininko profesiją, suteiks gyventojams ir miesto svečiams informaciją apie tai, kaip pasirūpinti savo turto saugumu, konsultuos saugios kaimynystės grupių veiklos ir kitais klausimais. Prie palapinės nuolat budės mobilus nusikalstamų veikų registravimo policijos ekipažas.

Teatro a.

Teatro aikštėje pučia vietiniai vėjai: Šeiko šokio teatras su šokio spektakliu „Šachas Prūsijai. Luizė Mėmelyje“; Klaipėdos dramos teatro artistai su improvizacijų spektakliu „Kreivos muzikos orkestras“; studijos „Grock“ mušamųjų šou „Perc-unija“.

Lietuvos jūrų muziejuje 11, 12, 14, 15, 16 val.

Delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymai Saulės įlankoje, baseine po atviru dangumi, šalia delfinariumo; 10.30–18.30 val. akvariumas ir laivybos istorijos ir gamtos ekspozicija Nerijos forte bei 2 naujos interaktyvios ekspozicijos „Vėžiagyviai ir dygiaodžiai ir jų supergalios“, paroda „Nuo Veneros iki sraigto. Kelionė kriauklės labirintu“; edukacinis eršketų šėrimas akvariumo nuliniame aukšte, trečiadieniais ir šeštadieniais 13 val. Bilietai www.ljm.lt.

Prie kelio į Kruizinių laivų terminalą

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos infopunktas. Pareigūnai pristatys gaisrų gesinimo ir gelbėjimo techniką, papasakos apie dūmų signalizatorius, patars, kaip juos naudoti. Drąsiausius pakvies į dūmų „kambarį“. Mažųjų lankytojų laukia prizai ir siurprizai.

Didieji Jūros šventės koncertai ant ratų! Tikras „Jūros šventės“ štormas, siausiantis miesto gatvėmis ir aikštėmis. Pas jus atvyksta: grupė ,,Voiceless“; svingo dainininkių trijulė „The Ditties“; scenos nutrūktgalvis Vidas Bareikis; VĮ „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos“ dovana - geriausias DJ’ų duetas lietuvoje „Radistai“.

Žvejų g. 18–00 val., Pilies ir Žvejų g. sankirtoje 18–00 val.

„Maltiečių“ pirmosios pagalbos punktai

Dievo Motinos Globėjos ir Šv. Mikalojaus Parapijos parodų salė, Smiltelės g. 14A

,,Klajojantis vėjas burėse“ – jūrų kapitono A. Romaškino burinių laivų modelių paroda, skirta Jūros šventei ir meistro 70-mečio jubiliejui.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

,,Kieta dalelė“. Instaliacija pagaminta iš šiukšlių, kurias pajūrio ruože surinko patys klaipėdiečiai. Tai – taršos mažinimo iniciatyva, kurią vykdo Klaipėdos universiteto mokslininkai, elektrinių autobusų „Dancer“ gamintojas ir Klaipėdos miesto bendruomenės

Kultūrų komunikacijos centro Parodų rūmai, Didžioji Vandens g. 2

„Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“. Lietuvos dailininkų sąjungos tęstinė paroda, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

Lietuvos jūrų muziejaus paroda „Jūrinio paveldo ženklai. Klaipėdos uosto vedliai“

Dangės upė, tarp Biržos ir Pilies tiltų

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pristato projektą „Skambanti dangė“. Koncertai nuo laivų: Klaipėdos džiazo orkestras, diksilendas „Memeland“, grupė „Flash Voyage“.

ŠEŠTADIENIS, liepos 25 d.

8.30 val.

Šventos mišios už žuvusius jūroje ir visą jūrinę bendruomenę Klaipėdos stačiatikių parapijose: Visų Rusų Šventųjų (Liepų g. 45A) Dievo Motinos Globėjos – Šv. Mikalojaus (Smiltelės g. 14A), Šv. Veros, Nadeždos, Liubovės ir Zofijos (Debreceno g. 48). Po šv. Mišių vyks pamaldos už jūrininkus

Turgaus g., Tiltų g., Pilies g., Danės g. (iki Šiaurinio rago), nuo 9 val.

Prekyba iš laikinų prekybos įrenginių Klaipėdos senamiestyje: nuo sagos iki medinio šaukšto

9-12 val.

Šventos mišios už žuvusius jūroje ir jūrinę bendruomenę Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje

9.30-12 val.

Pirmojo Lietuvos jūrų kapitono Liudviko Stulpino pagerbimas Smiltynės kapinaitėse. Šviesaus atminimo kapitonui literatūrinę – muzikinę kompoziciją ,,Malda – sielos alsavimas“ dedikuoja Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos bendruomenė

Automobilių stovėjimo aikštelė, Pilies g., nuo 10 val.

Skonių fiesta. Maistas iš maisto vagonėlių: greita, gardu, įvairu

10-14 val.

Žuvusios laivo „Linkuva“ įgulos pagerbimas prie memorialo

Kruizinių laivų terminalas, nuo 10 val.

„Baltic Sail“ burlaivių apžiūra, atviri deniai (jei laivai neužsakyti renginiams ar specialiems reisams)

Turgaus g.

Turizmo gatvė: „Drauge keliaukim po Lietuvą!“

Atgimimo a., 12 val.

Dizaino jūra: dizaineriai ir kūrėjai po vienu stogu

12 val.

Vainikų žuvusiesiems jūrose nuleidimas Baltijos jūroje. Laivų išplaukimas nuo Kruizinių laivų terminalo – 11 val. Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ laivai norinčiuosius dalyvauti žuvusiųjų pagerbimo ceremonijoje plukdys nuo dešiniosios Dangės krantinės (pakeliui į Šiaurinį ragą)

Žvejų g. 12–00 val., Pilies ir Žvejų g. sankirtoje 18–00 val.

„Maltiečių“ pirmosios pagalbos punktai

Kruizinių laivų terminale

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristato programą „Gero vėjo“: baleto pamoka atviroje erdvėje; šokio spektaklio “Faustas” atvira repeticija; pokalbiai-susitikimai su teatro menininkais; vaikų operos studijos koncertas; choro koncertas. Bobo Chilcotto ,,Mažosios džiazo mišios”; operos solistų pasirodymai.

Dangės upė, nuo Irklavimo centro iki Jono kalnelio įplaukos kanalo

„Drakonų“ lenktynės Dangėje: azartiškos drakonų valčių varžybos dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurės. Nugalėtojų apdovanojimas pasibaigus varžyboms prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos palapinės

Priestočio g. 5

AB „Lietuvos geležinkeliai” kviečia į jau ketvirtąjį drezinų ralį! Greitis, adrenalinas ir azartas – 3 žodžiai, kuriais drezinų ralį apibūdina jo dalyviai. Komandą sudaro 2-3 asmenys, tad ieškokite komandos partnerių ir susitiksime drezinų ralyje! Geležinkelio stotyje smalsuoliai turės galimybę pasižvalgyti po lokomotyvo bei keleivinio traukinio mašinistų kabinas, susipažinti su istorine paroda apie keliones traukiniais ir laimėti prizų pramogose.

I. Kanto g. 7

Jūrininkų susitikimas Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje

Buvusios Šv. Jono bažnyčios aikštė

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ ir Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos meno kolektyvų koncertas

Piliavietės a.

Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021 kviečia į pasimatymus su jaunatviškais vėjais piliavietės aikštėje: įvairios jaunimo iniciatyvos; „Taško teatras”; linijinių šokių pamokos su Linedance LT; DJ Montello. Piliavietės aikštės erdvę puošia fontanas-siurprizas, kurį Jūros šventės lankytojams dovanoja bendrovė „Etna“

Senamiestis, nuo 16 val.

Pantomimos teatro „A“ klajonės šventės takais. Mimai keliauja per aikštes ir skverus džiugindami žmones, užburdami juos judesio poezija. Sutiksit?- nusišypsokit!

Dienovidžio skveras

Pasimatymai su vaikais: teatro studija ,,Dulidu” ir ištraukos iš spektaklio „Kaip atsirado drugeliai”; teatro ,,Lino lėlės“ kūrybinės dirbtuvės „Trečiojo brolio garlėkis, arba Aleksandro orlaiviai“.

Teatro a.

Teatro aikštėje pučia vietiniai vėjai: Karinių jūrų pajėgų orkestras ir vokalistė Edita Bodrovaitė, Šeiko šokio teatras su spektakliu „Šachas Prūsijai. Luizė Mėmelyje“, Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis-koncertas „Graži ir ta galinga“

Kūlių Vartų g. 7

Jūros šventės pikniko zona: muzika, gero maisto ir gėrimų degustacijos, stilingi „Subaru“ automobiliai ir „Eglės sanatorijos“ sveikatinimo erdvė. Stabdom tempą ir švenčiam gyvenimą! 19–23 val. „Vakariniai vėjai“: grupė „Good time boys“; šiuolaikiškos etnomuzikos duetas „Ramėja“.

Dangės upė, tarp Biržos ir Pilies tiltų

Lietuvos jūrų muziejus pristato tradicinių ir istorinių laivų paradą „Dangės flotilė“: laivų ir jų įgulų pristatymas krantinėje prie „Žvejo“ skulptūros; laivų paradas – inscenizuotas pasakojimas „Vai kur nužėgliuos…“. Naktinis laivų paradas „…ten yra jūrų karalius“.

Atgimimo a., Teatro a., Kruizinių laivų terminalas, prie restobaro „Bhouse-Švyturys“

Didieji Jūros šventės koncertai ant ratų! Tikras „Jūros šventės“ štormas, siausiantis miesto gatvėmis ir aikštėmis. Pas jus atvyksta: kūrybingoji grupė „Baltos varnos“; profesionalus trimitininkas ir multiinstrumentininkas Saulius Petreikis; šiemetės „Eurovizijos“ favoritė – grupė ,,The Roop’’; stilingasis atlikėjas Saulius Prūsaitis. Didįjį šeštadienio koncertą „Jūros šventės“ svečiams dovanoja „Švyturys nealkoholinis“!

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

Lietuvos jūrų muziejaus paroda „Jūrinio paveldo ženklai. Klaipėdos uosto vedliai“

Kultūrų komunikacijos centro Parodų rūmai, Didžioji Vandens g. 2

„Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“. Lietuvos dailininkų sąjungos tęstinė paroda, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

,,Kieta dalelė“. Instaliacija pagaminta iš šiukšlių, kurias pajūrio ruože surinko patys klaipėdiečiai. Tai – taršos mažinimo iniciatyva, kurią vykdo Klaipėdos universiteto mokslininkai, elektrinių autobusų „Dancer“ gamintojas ir Klaipėdos miesto bendruomenės

Dievo Motinos Globėjos ir Šv. Mikalojaus Parapijos parodų salė, Smiltelės g. 14A

,,Klajojantis vėjas burėse“ – jūrų kapitono A. Romaškino burinių laivų modelių paroda, skirta Jūros šventei ir meistro 70-mečio jubiliejui.

Atgimimo a.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prevencinė palapinė. Bendruomenės pareigūnai pristatys policininko profesiją, suteiks gyventojams ir miesto svečiams informaciją apie tai, kaip pasirūpinti savo turto saugumu, konsultuos saugios kaimynystės grupių veiklos ir kitais klausimais. Prie palapinės nuolat budės mobilus nusikalstamų veikų registravimo policijos ekipažas.

Prie kelio į Kruizinių laivų terminalą

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos infopunktas. Pareigūnai pristatys gaisrų gesinimo ir gelbėjimo techniką, papasakos apie dūmų signalizatorius, patars, kaip juos naudoti. Drąsiausius pakvies į dūmų „kambarį“. Mažųjų lankytojų laukia prizai ir siurprizai.

Lietuvos jūrų muziejuje 11, 12, 14, 15, 16 val.

Delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymai Saulės įlankoje, baseine po atviru dangumi, šalia delfinariumo; 10.30–18.30 val. akvariumas ir laivybos istorijos ir gamtos ekspozicija Nerijos forte bei 2 naujos interaktyvios ekspozicijos „Vėžiagyviai ir dygiaodžiai ir jų supergalios“, paroda „Nuo Veneros iki sraigto. Kelionė kriauklės labirintu“; edukacinis eršketų šėrimas akvariumo nuliniame aukšte, trečiadieniais ir šeštadieniais 13 val. Bilietai www.ljm.lt.

Dangės upė, tarp Biržos ir Pilies tiltų

VĮ „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“ pristato projektą ,,Skambanti dangė“. Koncertai nuo laivų: Klaipėdos brass kvintetas, pučiamųjų ansamblis „The Honkin’ Dudes brass band“, Sauliaus Šiaučiulio kvartetas, meninis – muzikinis judėjimas „Pinigautojai“.

SEKMADIENIS, liepos 26 d.

Turgaus g., Tiltų g., Pilies g., Danės g. (iki Šiaurinio rago), nuo 9 val.

Prekyba iš laikinų prekybos įrenginių Klaipėdos senamiestyje: nuo sagos iki medinio šaukšto

Dangės upė, 9 val.

Tradicinių ir istorinių laivų parado „Dangės flotilė“ palydos. Pilies tilto pakėlimas

Automobilių stovėjimo aikštelė, Pilies g., nuo 10 val.

Skonių fiesta. Maistas iš maisto vagonėlių: greita, gardu, įvairu

Turgaus g.

Turizmo gatvė: „Drauge keliaukim po Lietuvą!“

Paplūdimys prie Centrinės gelbėjimo stoties, Smiltynė

Atvirasis Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas

Dangės upė, nuo Irklavimo centro iki Jono kalnelio įplaukos kanalo

Azartiškos kovos Dangėje. Tradicinė žvejo regata – baidarių-kanojų irklavimo varžybos

Kūlių Vartų g. 7

Jūros šventės pikniko zona: muzika, gero maisto ir gėrimų degustacijos, stilingi „Subaru“ automobiliai ir „Eglės sanatorijos“ sveikatinimo erdvė. Stabdom tempą ir švenčiam gyvenimą!

Atgimimo a., 12 val.

Dizaino jūra: dizaineriai ir kūrėjai po vienu stogu

Žvejų g. 12–15 val.

„Maltiečių“ pirmosios pagalbos punktai

Kruizinių laivų terminalas

Klaipėdos krepšinio mokyklos gatvės krepšinio turnyras (3×3). Registracija iki liepos 25 d. 19 val. Svetainėje www.krepsiniomokykla.lt

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

Lietuvos jūrų muziejaus paroda „Jūrinio paveldo ženklai. Klaipėdos uosto vedliai“

Kultūrų komunikacijos centro Parodų rūmai, Didžioji Vandens g. 2

„Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“. Lietuvos dailininkų sąjungos tęstinė paroda, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

,,Kieta dalelė“. Instaliacija pagaminta iš šiukšlių, kurias pajūrio ruože surinko patys klaipėdiečiai. Tai – taršos mažinimo iniciatyva, kurią vykdo Klaipėdos universiteto mokslininkai, elektrinių autobusų „Dancer“ gamintojas ir Klaipėdos miesto bendruomenės

Dievo Motinos Globėjos ir Šv. Mikalojaus Parapijos parodų salė, Smiltelės g. 14A

,,Klajojantis vėjas burėse“ – jūrų kapitono A. Romaškino burinių laivų modelių paroda, skirta Jūros šventei ir meistro 70-mečio jubiliejui.

Lietuvos jūrų muziejuje 11, 12, 14, 15, 16 val.

Delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymai Saulės įlankoje, baseine po atviru dangumi, šalia delfinariumo; 10.30–18.30 val. akvariumas ir laivybos istorijos ir gamtos ekspozicija Nerijos forte bei 2 naujos interaktyvios ekspozicijos „Vėžiagyviai ir dygiaodžiai ir jų supergalios“, paroda „Nuo Veneros iki sraigto. Kelionė kriauklės labirintu“; edukacinis eršketų šėrimas akvariumo nuliniame aukšte, trečiadieniais ir šeštadieniais 13 val. Bilietai www.ljm.lt.

Jūros šventė Jūros šventės programa žemėlapis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937