Savivaldybėje lankėsi Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignieres-Counathe ir Prancūzų instituto Lietuvoje Jean-Marie Sani

Savivaldybėje lankėsi Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignieres-Counathe ir Prancūzų instituto Lietuvoje Jean-Marie Sani

Pirmadienį Savivaldybėje lankėsi ir su miesto meru Šarūnu Vaitkumi susitiko Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignieres-Counathe ir Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Jean-Marie Sani.

Susitikimo metu ambasadorė apžvelgė per metus Palangoje įvykusius frankofoniškus renginius bei pasidžiaugė, jog ši kultūrinė veikla kurorte sulaukia didelio gyventojų susidomėjimo. Taip pat ambasadorė pasidžiaugė kurorte itin aktyviai veikiančiu Palangos frankofonų klubu „Pontas“.

Kalbėdama apie frankofonų veiklą bei jos svarbą, ambasadorė atkreipė dėmesį, jog pastaruoju metu įmonėse, turinčiose nors minimalų ryšį su Prancūzija, itin aktualus tapo prancūzų kalbos mokėjimas. „Prancūzų kalba darbo, karjeros srityje yra stipri kompetencija“, – teigė Claire Lignieres-Counathe. Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Jean-Marie Sani atkreipė dėmesį, jog Institutas organizuoja nuotolinius prancūzų kalbos mokymus.

Meras Š. Vaitkus susitikimo metu svečiams pristatė Palangos kurorto infrastruktūros pokyčius, įvykusius per keletą pastarųjų metų, bei informavo, jog miestas turi nemažai kultūrinių erdvių, su kuriomis būtų galima užmegzti bendradarbiavimą ir kuriose būtų galima dar plačiau pristatyti Prancūzijos kultūrą.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie Palangos bendradarbiavimo su vienu iš Prancūzijos kurortų galimybes. Ambasadorės nuomone, Palangos miestu-partneriu galėtų tapti vienas ir Normandijos regiono kurortų. Pasak Š. Vaitkaus, Palanga puoselėja gilias frankofoniškas tradicijas, ir tai gali tapti stiprus atspirties taškas, ateityje užmezgant ir plėtojant bendradarbiavimą su vienu iš Prancūzijos kurortų turizmo, švietimo, kultūros, kulinarinio paveldo ir kitose srityse.

Prancūzijos ambasadorė į Palangą atvyko dalyvauti sekmadienį vykusiame Prancūzijos nacionalinės šventės renginyje, kurį organizavo Palangos frankofonų klubas „Pontas“.

Palangos miesto savivaldybė Prancūzijos ambasadorė Claire Lignieres-Counathe Prancūzų institutas Lietuvoje direktorius Jean-Marie Sani
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938