Per praėjusią parą nustatyti keturi koronaviruso atvejai

Per praėjusią parą nustatyti keturi koronaviruso atvejai

Per vakar dieną patvirtinti 4 atvejai, visi jie Vilniaus apskrityje. Vienas iš patvirtintų atvejų – įvežtinis iš Baltarusijos. 2 asmenys – Trakų r. gyventojai, abu susiję su COVID-19 ligos protrūkiu Maxima sandėlyje, kitas atvejis Ukmergės r.

Vienas įvežtinis atvejis iš Baltarusijos buvo nustatytas šios šalies piliečiui, kuris su savo artimuoju dirba Lietuvoje. Liepos 9 d. jie atvyko į Lietuvą. Darbovietėje jiems buvo liepta išsitirti. Asmenys pasidarė mokamus COVID-19 tyrimus ir vienam iš jų nustatytas koronavirusas. Šiuo metu vykdoma išsamesnė epidemiologinė diagnostika.

Atvejis patvirtintas susirgusio Maxima sandėlyje dirbančio asmens artimajam. Apie susirgusį Maxima sandėlio darbuotoją skelbta anksčiau, tačiau tuo metu manyta, kad asmuo dirba Maxima bazėje. Tęsiant epidemiologinę diagnostiką, išaiškinti 24 kartu dirbantys sąlytį turėję asmenys, iš jų didelė rizika nustatyta 7 asmenims. Atliekant atvejo epidemiologinę diagnostiką, nustatyti 3 sąlytį turėję asmenys namų aplinkoje, tačiau šis artimasis nebuvo įtrauktas į sąlytį turėjusių asmenų sąrašus, nes asmuo jo nepaminėjo. Asmuo lanko Rūdiškių vaikų lopšelį-darželį „Pasaka". Simptomų vaikas neturi, tirtas profilaktiškai gydytojo siuntimu. Vakar duotas nurodymas stabdyti darželio veiklą, vykdyti valymą ir dezinfekciją, bus organizuojamas visų darbuotojų ištyrimas.

Kitas – su protrūkiu Maxima sandėlyje susijęs atvejis – tai kitas šio sandėlio darbuotojas. Jis buvo izoliuotas savaitgalį, kai buvo nustatytas atvejis jo kolegai. Asmenys kartu vykdavo į darbą.

Atvejis taip pat nustatytas Ukmergės r. gyventojui po mirties. Asmuo mirė liepos 7 d. Užsikrėtimo aplinkybės tiriamos. Šeimoje nustatyti 4 sąlytį turėję asmenys. Didelės rizikos sąlytį nustatyta, jog turėjo 1 policijos tyrėjas, mažos rizikos iš 3 GMP darbuotojai. 

Per praėjusią parą koronavirusas iš viso nustatytas 1867 žmogui, tebeserga 202 asmenų, 1569 – pasveiko, 123 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 44 įvežtiniai atvejai. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos liepos 11 d. 10.00 val. duomenimis: per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 3571. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 459404 (iš jų – 131095 iš mobilių punktų).

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija
koronavirusas infekcijos COVID-19
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931