Lietuvos žaliųjų partija pajūryje į Seimą kels Dovydo Petrošiaus kandidatūrą

Lietuvos žaliųjų partija pajūryje į Seimą kels Dovydo Petrošiaus kandidatūrą

Spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus palangiškis, Eksemigrantų asociacijos prezidentas Dovydas Petrošius. Kandidatą Mėguvos vienmandatėje apygardoje kels Lietuvos žaliųjų partija, kurios skyriui Palangoje vadovauja D. Petrošius.

„Mano apsisprendimą dalyvauti Seimo rinkimuose lėmė chaosas dabartinėje politinėje arenoje ir iš aplinkos kylantis paskatinimas atstovauti savo idėjas ne tik kaip aktyviam piliečiui ar nevyriausybinės organizacijos vadovui, bet ir siekti jų įgyvendinimo politiniu lygiu“, – teigia kandidatas.

Pasak D. Petrošiaus, žalieji klausimai dabar ypač aktualūs – pradedant Europos Sąjungos brėžiama žaliąja kryptimi ir baigiant ekologinėmis nelaimėmis bei taršos skandalais Lietuvoje.

„Pajūrio apsaugos zonose dygstantys pastatai, Šventosios upės ir kitų vandens telkinių taršos problemos – tai tik kelios ekologinės grėsmės, todėl norėdami apsaugoti pajūrį turime politiniu lygiu sustiprinti aplinkosaugos kontrolę ir iš anksto užkirsti kelią tokiems incidentams“, – pastebi D. Petrošius.

Anot Lietuvos žaliųjų partijos pirmininko Remigijaus Lapinsko, D. Petrošius yra kompetentingas ir savo įsitikinimams ištikimas jaunas politikas. „Dovydas vos metus vadovauja Palangos skyriui, tačiau nuo pat pradžių demonstravo išskirtinį aktyvumą ir sugebėjo pajūryje išjudinti dešimtmečius nesprendžiamas ekologines problemas. Būtent tokių žmonių ir reikia Lietuvos politikai“, – sako R. Lapinskas.

D. Petrošius gimė ir užaugo Palangoje, 10 metų praleidęs užsienyje sugrįžo dirbti ir gyventi į pajūrį, įkūrė Eksemigrantų asociaciją.

Seimo rinkimai Kandidatas Mėguvos vienmandatė apygarda Lietuvos žaliųjų partija Dovydas Petrošius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938