Per praėjusią parą nustatyti trys koronaviruso atvejai

Per praėjusią parą nustatyti trys koronaviruso atvejai

Du iš trijų naujų koronaviruso atvejų, nustatytų per praeitą parą, yra susiję su jau anksčiau patvirtintais atvejais – praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Koronavirusas patvirtintas ir Vilniaus rajone nužudyto asmens įtariamajai. Nustatyta apie 30 sąlytį su šiuo žmogumi turėjusių asmenų – tai žmonės, dalyvavę vykdant apklausas, kartu buvę teisme.

Atvejis Marijampolėje yra įvežtinis iš Ukrainos. Asmuo yra to paties kolektyvo narys, kaip ir anksčiau iš Ukrainos grįžę asmenys. Asmuo su dviem vaikais 2020 m. liepos 1 d. lengvuoju automobiliu grįžo į Lietuvą iš Ukrainos per Kalvarijos-Budzisko pasienio kontrolės punktą. Kelionė truko 14 val. be sustojimų. Tikėtina, kad kontaktas su sergančiu asmeniu įvyko Ukrainoje. Asmuo yra karys. Hospitalizuotas 2020 m. liepos 3 d. Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Karių reabilitacijos centre.

Vienas atvejis nustatytas Anykščių rajono gyventojai, kuri kreipėsi į Anykščių ligoninę echoskopijai, kadangi skundėsi pykinimu ir vėmimu (nėščiųjų vėmimas). Paguldyta į palatą ir sulašinti reikalingi medikamentai, po 3 valandų išleista namo. Profilaktiškai paimtas mėginys ištyrimui dėl COVID-19. Jokių ligos simptomų sako nejaučianti. Išvykusi iš Lietuvos nebuvo, kontaktą su sergančiu COVID-19 neigia. Nustatyta 18 kontaktavusių asmenų, iš kurių 11 izoliavosi (8 šeimos nariai, 2 palatoje buvusios moterys, 1 slaugytoja). Kiti kontaktavę asmenys yra mažos rizikos – dirbo su apsaugos priemonėmis ar saugiu atstumu.

Per praėjusią parą koronavirusas iš viso nustatytas 1831 žmogui, tebeserga 196 asmenų, 1545 – pasveiko, 72 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 35 įvežtiniai atvejai. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos liepos 4 d. 10.00 val. duomenimis: per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 3774. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 440453 (iš jų – 127573 iš mobilių punktų).

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija
koronavirusas infekcijos COVID-19
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936