Operacijų valdymo centro informacija apie koronaviruso situaciją Palangoje

Operacijų valdymo centro informacija apie koronaviruso situaciją Palangoje

Palangoje šią savaitę pasveikus dar vienam asmeniui, sirgusiam koronaviruso infekcija, šiuo metu kurorte sergančiųjų COVID-19 nėra. Besiizoliuojančiųjų Savivaldybės skirtose patalpose taip pat nėra, savo namuose ar kitose pačių gyventojų pasirinktose patalpose Palangoje dar saviizoliuojasi 7 asmenys.

Ir nors karantinas šalyje baigėsi, Mobili tepinėlių paėmimo brigada Palangoje darbą tęsia. Ši brigada įsikūrusi Kretingos g. 23 (prie miesto baseino, šiaurinėje automobilių stovėjimo aikštelėje). Iš viso Palangoje jau paimta 1035 tepinėliai tyrimams dėl COVID-19 atlikti.

Net ir pasibaigus karantino režimui, Savivaldybei ir toliau išlieka pareiga išskirtiniu atveju suteikti saviizoliacijai reikalingas patalpas Palangos miesto gyventojams, parvykusiems iš COVID-19 paveiktų šalių. Tam tikslui numatytas vienas atsilaisvinęs socialinis būstas.

Iš viso karantino laikotarpiu Savivaldybės patalpose buvo apgyvendinta 120 piliečių (asmenų apgyvendinimo trukmė buvo skirtina – nuo 1 paros iki 14 parų). Jie buvo aprūpinti būtinosiomis higienos priemonėmis, tris kartus per dieną buvo tiekiamas šiltas maistas (pusryčiai, pietūs ir vakarienė).

Savivaldybės pagalbos pagal poreikį sulaukė ir kiti, savo patalpose saviizoliacijos laikotarpiu gyvenę asmenys – jiems paslaugos teiktos 7 kartus (pristatytos maisto prekės, medikamentai ir kt.). Rizikos grupei priklausantiems 7 asmenims analogiškos paslaugos pagal poreikį teiktos 20 kartų.

Savivaldybės įstaigos karantino laikotarpiu pagal poreikį buvo aprūpinamos apsaugos priemonėmis, dezinfekciniu skysčiu. Savo atsargose Savivaldybė ir pasibaigus karantinui turi asmens apsaugos priemonių, taip pat yra saugomos iš valstybės rezervo gautos priemonės bei priemonės, reikalingos Mobiliai brigadai ir Karščiavimo klinikai.

Dėl karantino Palangos miesto savivaldybė jau patyrė 188 tūkst. eurų išlaidų, dar numatoma apie 13 tūkst. eurų išlaidų, tad iš viso ši suma sieks 201 tūkst. eurų. Dėl jų padengimo bus teikiama paraiška Finansų ministerijai.

koronavirusas Palanga Mobili tepinėlių paėmimo brigada Apsaugos priemonės Karantinas Koronavirusas Palangoje Koronaviruso pandemija Mobilioji brigada Palangos miesto savivaldybė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933