Savivaldybėje lankėsi Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky

Savivaldybėje lankėsi Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky

Pirmadienį Palangos savivaldybėje lankėsi ir su miesto meru susitiko Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky. Šiame susitikime taip pat dalyvavo mero patarėjas Pranas Žeimys bei Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Mitkevičiūtė.

Susitikimo metu kalbėta apie Lietuvos žydų paveldo bei atmintinų vietų puoselėjimą Palangoje, taip pat – apie galimybę Savivaldybei ir Lietuvos žydų bendruomenei bendradarbiauti, rengiant su žydų paveldu susijusius projektus, įamžinant išlikusį žydų paveldą.

Pasak F. Kukliansky, Palanga yra vienas iš miestų, kuris žydų bendruomenę itin domina, kadangi daugelis jų vaikystėje šiame kurorte yra vasaroję, tad Palangai jaučia sentimentus.

Meras atkreipė dėmesį, kad Palangoje žydų atminimui bei kultūros paveldui skiriamas didelis dėmesys – žydų kultūros ženklai yra įamžinami, į lankytinas vietas įrengiamos nuorodos. Taip pat buvo išleistas leidinys-maršrutas "Žydų paveldo pėdsakais Palangoje" bei lankstinukas "Žydų atmintinos vietos Palangoje". Bendradarbiavimas su Lietuvos žydų bendruomene bei galima partnerystė įgyvendinant įvairius projektus, kurorto vadovo teigimu, būtų abipusiai naudinga.

Palanga Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939