Tarybos posėdžio atgarsiai

Tarybos posėdžio atgarsiai

Vakar, 06.11 d., vyko Palangos m. sav. tarybos posėdis, kurio metu sprendžiami buvo 26 kls. + 2 papildomi klausimai. Tiesa, vieną klausimą - 22 - išbraukėme iš darbotvarkės. O išbraukėme dėl to, kadangi buvo siūlymas didinti mokestį dieninės vaikų vasaros stovyklos įkainius vienam vaikui be maitinimo 100 proc., t.y. iki 12 eur (buvo 6 eur)!...Klausimas komitete, kuriam priklausau, svarstomas nebuvo, tačiau buvau pasiruošusi tokiam sprendimui nepritarti, juolab kad argumentai teikime silpni...Šio klausimo nesvarstėme, o ar svarstysime ateityje, bus matyti. Informuosiu.

Kadangi spaudoje sprendimai surašomi biurokratinė skaitmenų kalba, paruošiau glaustai informaciją gyventojų dėmesiui:

  • Priešgaisrinė sauga Šventojoje.

Gera žinia. Šventojoje, adresu Šventosios g. 14, bus įsteigtas budėjimo postas su gaisriniu automobiliu ir ugniagesiais gelbėtojais. Patalpas (20,79 kv.m.) panaudai (neatlygintinai) perdavėme 5 metams. Ugniagesiai Šventojoje budės vasaros sezono metu. (16 kls.)

  •  Krepšinio čempionatas Palangoje.

Nuo 2020-06-29 iki 2020-07-27 d. Palangoje organizuojamas nekomercinis renginys - gatvės krepšinio čempionatas. Sulaukę organizatorių "3X3 krepšinio asociacija" prašymo talkinti, vakar nutarėme suteikti asociacijai 100 proc. Palangos senosios gimnazijos stadiono paslaugos lengvatą Čempionatui organizuoti. (25 darbotvarkės kls.)

  • Dėl neapmokestinamojo žemės sklypo dydžio.

Išimtinė savivaldybės tarybos kompetencija yra nustatyti fiziniams asmenims, kurių šeimose mokestinio laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų ir kuriems nustatytas 0-40 proc. darbingumo lygis arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ar yra nepilnamečiai, neapmokestinamąjį žemės sklypo dydį. Tai jį siūlyta nustatytą tokį patį, koks buvo prieš tai - 6 arus. Nors sprendimui ir pritarta, pati susilaikiau nuo balsavimo, nes motyvai, kodėl 6 arus - nelabai aiškūs. Palyginimui kitose savivaldybėse šie dydžiai skirtingi, pvz. Birštone (8 ir 10 arų), Klaipėdos m. - 7 arai, Gargžduose - 15 arų, Anyksčiuose - 10 arų.

Žemės ir NT mokesčių tarifų 2021 m. patvirtinimas. Mokesčiai lieka tokie patys kaip ir 2020 m. (išsamiau 11 ir 12 kls., dydžiai surašyti sprendimo projektuose).

  • Atlikti pakeitimai nenaudojamų, apleistų žemės kitos paskirties žemės sklypų nustatymo tvarkos aprašui.

Informacija/priminimas žemės sklypų savininkams bus viešinama iki einamųjų metų 15 d. (korekcija dėl datos įvesta po mano pasiūlymo), taip pat bus įsteigta 7 asmenų Komisija, kurią sudarys 5 administracijos darbuotojai ir 2 Tarybos nariai. Pareiškiau norą sudalyvauti Komisijos veikloje. Džiaugiuosi, kad esu pavyzdys ir "tikrosios" opozicijos lyderei, kuri netruko sekti mano pėdomis šiuo klausimu :)) įrašą pridedu (17 kls.).

  • Dėl trumpalaikės paskolos ėmimo.

Tarybai buvo teikiamas sprendimas paimti/skolintis 2020 m. iš valstybės biudžeto 1 700 000 eur laikinam savivaldybės biudžeto trūkumui padengti. Pranešėja dėstė, kad tokia procedūra atliekama kasmet apsidraudžiant tuo atveju jeigu bus lėšų trūkumas. Perklausius, ar paskola yra beprocentinė, pranešėja patikslino, kad procentinė, tačiau, cituojant pranešėją, "procentai maži". (9 kls.)

  • Dėl "Palangos investicijų valdymo" (valdo ir Palangos baseiną) teisinio statuso keitimo iš VšĮ į biudžetinę įstaigą (BĮ).

Nesuprantu argumentų. To ir klausiau, prašiau paaiškinti logiką. Kodėl reikia keisti statusą įstaigos, kuri dirba pelningai, o įvykdžius pakeitimus, veiklos funkcijos bus analogiškos kaip ir Sporto centro. A Kilijonienės teigimu - šis klausimas principinis, šiuo sprendimu siekiama užkirsti kelius verslui pretenduoti valdyti turtą. (13 kls.)

Visus darbotvarkės klausimus peržiūrėti galima čia

Įrašai posėdžio (I ir II dalys) 

Palangos miesto savivaldybės tarybos posėdis Priešgaisrinė sauga Šventojoje Krepšinio čempionatas Palangoje trumpalaikės paskolos ėmimas Svetlana Grigorian
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936