Vyriausybės sprendimas – karantinas nutraukiamas nuo birželio 17 dienos

D. Umbraso / LRT nuotrauka
D. Umbraso / LRT nuotrauka

inistrų kabinetas trečiadienį nutarė – Lietuva karantino režimu gyvens dar savaitę, o nuo birželio 17-osios dienos jis bus nutraukiamas. Šalyje liks galioti ekstremalioji padėtis, paskelbta šių metų vasario pabaigoje.

Nutraukti karantiną pasiūlė Valstybės ekstremalių situacijų komisija. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga anksčiau šią savaitę sakė, kad atšaukus karantiną vis dar išliks ribojimai masiniams renginiams, sveikatos priežiūros įstaigų darbui, taip pat liks pasienio kontrolė.

Šalyje atšaukus karantiną kai kurie buvę ribojimai tampa rekomendacijomis, vienas tokių – apsauginių priemonių, tokių kaip kaukės, dėvėjimas. Kaukių dėvėjimo reikalavimai sušvelninti jau anksčiau, jų leista nedevėti lauke, bet iki karantino nutraukimo jų dėvėjimas patalpose yra privalomas.

„Reikėtų paminėti, kad Lietuvoje jau nuo 17-os šių metų kalendorinės savaitės yra stebima sergamumo mažėjimo tendencija, ji ypatingai pagerėjo nuo 22 savaitės“, – sakė A. Veryga.

Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga

Aurelijus Veryga / E. Blaževič/LRT nuotr.

Jis pridūrė, kad dalyje savivaldybių jau kurį laiką nėra nustatoma naujų koronaviruso atvejų, taip pat stacionare gydoma ne daug pacientų ir tai rodo, kad situacija gerėja, o karantiną nutraukti saugu. Ministrų kabinetas karantino nutraukimui pritarė vienbalsiai.

Premjeras Saulius Skvernelis Vyriausybės posėdyje juokavo, kad toks sprendimas parodo, kad visi tie, kurie kūrė sąmokslo teorijas, jog A. Veryga niekada nesiūlys nutraukti karantino, buvo neteisūs.

Portalas LRT.lt primena, kad karantinas Lietuvoje dėl koronaviruso grėsmės paskelbtas nuo kovo 16-osios dienos. Birželio 10-osios duomenimis, Lietuvoje iš viso nustatyti 1733 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, iš viso pasveikę laikomi 1369 žmonės, o 74 asmenys mirė.

LRT
karantinas taisyklės koronavirusas infekcija ekstremalioji padėtis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938