VTEK: "Buvęs Palangos miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Jokūbauskas pažeidė įstatymą"

VTEK: "Buvęs Palangos miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Jokūbauskas pažeidė įstatymą"

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad buvęs Palangos miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Jokūbauskas pažeidė iki 2019-12-31 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimą atstovauti (20 straipsnio 1 dalis).

Šiame teisės akte buvo nurodyta, kad pareigas valstybinėje tarnyboje nustojęs eiti asmuo vienerius metus negali atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims toje institucijoje, kurioje jis paskutinius metus dirbo.

Tiriant nustatyta, kad pernai gruodį, nepraėjus metams po to, kai A. Jokūbauskas nustojo eiti Palangos miesto savivaldybės tarybos nario pareigas, jis šios savivaldybės taryboje atstovavo fiziniam asmeniui, kaip advokatas pasirašydamas minėtojo asmens pasiūlymą darbo ginčo byloje.

VTEK pabrėžia, kad valstybinė tarnyba yra neatsiejama nuo pamatinių demokratinės visuomenės vertybių, todėl ji turi būti organizuojama taip, kad būtų išvengta viešųjų ir privačių interesų konfliktų bei užtikrintas visuomenės pasitikėjimas valstybės institucijomis. Siekis apsaugoti šias vertybes įpareigoja valstybinėje tarnyboje dirbančius asmenis laikytis tam tikrų apribojimų. Taigi šiuo atveju VTEK nevertino darbo ginčo bylos aplinkybių reikšmingumo ir pasisakė tik dėl apribojimo, taikomo A. Jokūbauskui pasibaigus valstybinei tarnybai.

Tyrimas atliktas Palangos miesto savivaldybės administracijos atsiųsto pranešimo pagrindu.

VTEK inf.
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija Palangos miesto savivaldybės taryba buvęs narys Aleksandras Jokūbauskas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933