Tradicinių amatų centras-galerija bei gintaro apdirbimo dirbtuvės jau laukia lankytojų

Tradicinių amatų centras-galerija bei gintaro apdirbimo dirbtuvės jau laukia lankytojų

Tradicinių amatų centras-galerija, įsikūręs S. Dariaus ir S. Girėno g. 27A, jau laukia lankytojų. Čia kiekvieną dieną nuo 10 val. iki 19 val. galima ne tik pasigrožėti eksponuojamais Lietuvos menininkų sukurtais stiklo, medžio, lino, keramikos, gintaro dirbiniais, tapybos darbais, įsigyti patikusį suvenyrą, bet ir sudalyvauti įdomiose edukacinėse veiklose.

Apsilankiusieji Tradicinių amatų centre-galerijoje įrengtose gintaro apdirbimo dirbtuvėse gali susipažinti su gintaro savybėmis, apžiūrėti modernias bei senovines gintaro apdirbimo stakles, stebėti, kaip patyrusio meistro rankose „gimsta“ originalūs dirbiniai, o taip pat ir patys pamėginti susikurti sau patinkantį gintarinį papuošalą ar suvenyrą. Tokios edukacinės programos labai populiarios ne tik tarp Lietuvos ir užsienio turistų, moksleivių, šeimų, bet ir tarp švenčiančiųjų asmenines šventės – gimtadienius, vestuves ir pan.

Beje, galerijoje eksponuojami gintariniai dirbiniai lankytojus išties stebina savo originalumu – be kitų, čia galima išvysti iš vadinamojo Lietuvos aukso sukurtą Gintaro muziejaus maketą ar pasigrožėti ilgiausiais šalyje gintariniais karoliais, kuriems suverti prireikė apie 23 kilogramų smulkaus gintaro karoliukų. Šių rekordinių karolių ilgis – 314 metrų.

Tradicinių amatų centre-galerijoje susipažinti galima ne tik su gintaro apdirbimo subtilybėmis – numatyta galimybė besidominčiuosius supažindinti ir su kitais senaisiais amatais, pavyzdžiui, medžio drožyba ar audimu.

Sudominusias edukacines veiklas užsisakyti galima telefonu 8 670 80102.

Tradicinių amatų centras-galerija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936