Nekilnojamojo turto savininkai raginami tinkamai prižiūrėti pastatus bei aplinką

Nekilnojamojo turto savininkai raginami tinkamai prižiūrėti pastatus bei aplinką

Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai gyventojams primena – būtina paisyti Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių bei susitvarkyti savo žemės sklypus ir gyvenamąją aplinką, t. y. laiku nupjauti žolę, išvežti per metus susikaupusias šiukšles bei pernykščių medžių šakas, atlikti kitus būtinus darbus. Neprižiūrimų, netvarkingų žemės sklypų savininkai rizikuoja susilaukti administracinės atsakomybės.

Kiekvienais metais iki liepos 1 dienos sudaromas apleistų, neprižiūrimų ar ne pagal paskirtį naudojamų žemės sklypų, sąrašas. Tad Viešosios tvarkos skyriaus specialistai aktyviai dirba, fiksuoja kaip yra tvarkomi sklypai bei kaip prižiūrimi pastatai, esantys Palangos miesto teritorijoje.

Atkreiptinas dėmesys, kad už neprižiūrimą žemės sklypą žemės mokestis gali kilti net iki 4 procentų nuo žemės sklypo vertės. Taigi mokėtina suma gali būti nuo kelių šimtų iki tūkstančių.

Pasirūpinti savo pastatų išore bei aplinka kviečiami ir miesto verslininkai – jie raginami ne tik susitvarkyti kavinių, barų aplinką, investuoti į pastato išorę, bet ir pasirūpinti išorine reklama, iškabomis – jos turi būti ne tik suderintos su Savivaldybe, bet ir šiuolaikiškos, neišblukusios, patrauklios, atitinkančios bendrą kurorto įvaizdį.

Daugiabučių namų gyventojai susiduria su aktualia problema – kiemuose bereikalingai vietą užimančiais apleistais, neprižiūrimais ir nenaudojamais automobiliais. Tokių nebenaudojamų automobilių savininkai raginami pašalinti juos iš daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų ir kitų viešųjų vietų. Norintieji priduoti savo nebenaudojamą automobilį arba pateikti informaciją apie kiemuose be priežiūros paliktus nebenaudojamus automobilius kviečiami skambinti tel. (8 460) 52506 arba rašyti el. paštu [email protected].

Vairuotojai taip pat kviečiami būti pilietiški ir, pasikeitus automobilių padangas į vasarines, neišmesti senų padangų prie miesto konteinerių, garažų prieigose ar miškeliuose. Primename, kad vieną padangų komplektą galima palikti jas pakeitusiame autoservise, o jei padangų susikaupė daugiau – išvežti ir nemokamai priduoti Joskaudų atliekų surinkimo aikštelėje.

Palangos miesto savivaldybė administracija Viešosios tvarkos skyrius specialistai gyventojai Miesto tvarkymo ir švaros taisyklės Neprižiūrimi žemės sklypai administracinė atsakomybė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936