Nurodyta laikinai sustabdyti programėlę „Karantinas“ dėl galimai netinkamo asmens duomenų tvarkymo

Nurodyta laikinai sustabdyti programėlę „Karantinas“ dėl galimai netinkamo asmens duomenų tvarkymo

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija vykdė programėlės „Karantinas“ stebėseną dėl asmens duomenų tvarkymo. Stebėsenos veiksmų priežiūros institucija ėmėsi įgyvendindama Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR) ir reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, susijusią su asmens duomenų tvarkymu programėle mobiliesiems įrenginiams „Karantinas“.   

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija įvertino stebėsenos metu surinktą informaciją ir nustatė, kad tvarkant asmens duomenis šia programėle gali būti pažeidžiamas BDAR 5 straipsnio 2 dalyje įtvirtintas atskaitomybės principas, kuris yra pagrindas vertinant asmens duomenų tvarkymo atitiktį kitiems BDAR 5 straipsnio 1 dalyje numatytiems asmens duomenų tvarkymo principams.

Asmens duomenų tvarkymas nesilaikant minėtų principų sukelia potencialią grėsmę, kad duomenų subjekto teisės nebus tinkamai įgyvendinamos. Atsižvelgdama į stebėsenos rezultatus Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija savo iniciatyva pradėjo tikrinimą ir priėmė sprendimą laikinai sustabdyti minėta programėle atliekamą asmens duomenų tvarkymą.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos inf.
programėlė „Karantinas“ asmens duomenų tvarkymas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936