Atnaujinta Kastyčio gatvė tapo gražesnė ir patogesnė

Atnaujinta Kastyčio gatvė tapo gražesnė ir patogesnė

Link jūros vedanti Kastyčio gatvė suspindo naujomis spalvomis – baigta metus laiko trukusi rekonstrukcija. Atnaujinta gatvė tapo ne tik gražesnė, bet ir gerokai patogesnė tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems.

Kastyčio gatvės rekonstrukcijos darbai buvo atliekami keliais etapais. Pirmuoju etapu sutvarkytos Kastyčio gatvės atkarpos nuo Ganyklų g. iki Vytauto g. bei nuo Smilčių g. iki Naglio al. Antruoju darbų etapu rekonstruota nuo Vytauto g. iki Smilčių g.

Rekonstrukcijos metu buvo paklota nauja gatvės danga, atnaujinti šaligatviai, taip pat buvo atnaujintas gatvės apšvietimas – panaikinta elektros oro linija bei pakloti požeminiai elektros kabeliai, pakeisti vandentiekio ir lietaus nuotekų tinklai, pasirūpinta ir mažosios architektūros elementais.

Atnaujinant Kastyčio gatvę buvo atsižvelgta ir į neįgaliųjų poreikius – šaligatviuose įrengta reljefinė vedimo linija regos negalią turintiems pėstiesiems, turinčiųjų judėjimo negalią patogumui įrengtos patogios nuovažos.

Vairuotojų patogumui Kastyčio gatvės gale, palei jūrą, įrengta ir patogi, trinkelėmis grįsta automobilių stovėjimo aikštelė. Vienu metu čia gali stovėti 50 transporto priemonių.

Dar keletas naujų vietų, skirtų automobiliams statyti, įrengta ties Ganyklų gatve bei ties vaikų darželiu „Nykštukas“. Tai ypač patogu mažylius į ugdymo įstaigą atvežantiems tėvams.

Rekonstruotą gatvę papuošė ir atnaujinti želdynai – Kastyčio gatvėje pasodinti 26 skroblai. Pasirinkta glaustašakė skroblų forma, kad medžiai neišsikerotų, patraukliai atrodytų.

Pagal sutartį gatvės rekonstrukcija galėjo trukti ilgiau – iki rugpjūčio. Tačiau rangovai – bendrovė „Eurovia Lietuva“ ­ - dirbo labai organizuotai ir kokybiškai, todėl palangiškiai ir kurorto svečiau jau dabar gali džiaugtis atnaujinta ir pagražėjusia Kastyčio gatve.

Palanga Kastyčio gatvė rekonstrukcijos darbai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939