Palangos kavinėms džiugi žinia: lauko kavinės erdvė bus nemokama

Palangos kavinėms džiugi žinia: lauko kavinės erdvė bus nemokama

Palangos miesto taryba priėmė sprendimą palengvinti situaciją koronaviruso pandemijos paveiktiems pajūrio verslininkams. Miesto meras Šarūnas Vaitkus pranešė, kad nuo birželio 1-os dienos maitinimo įstaigoms leista lauke visus metus nemokamai pasistatyti staliukus ir kėdes.

Palangos miesto taryba taip pat priėmė sprendimą nustatytose viešosiose vietose Palangos ir Šventosios paplūdimyje viešojo maitinimo paslaugą teikiantiems asmenims leisti nuo birželio 1 d. vienerių metų laikotarpiui nemokamai pasistatyti staliukus ir kėdes prie nesudėtingų, laikinųjų statinių, iki penkių metrų atstumu nuo jų.

Norintieji šiuo būdu pasididinti aptarnaujamų vietų skaičių, turi kreiptis į savivaldybės administraciją.

Palengvinti naštą lauko kavinių savininkams buvo ne vienintelis miesto tarybos sprendimas. Nuspręsta padėti nuo viruso nukentėjusiems ir kitiems verslams. Verslininkai, kurie dėl koronaviruso patyrė materialinių nuostolių ar sunkumų, taip pat gali kreiptis į Savivaldybę pagalbos – vienkartinės socialinės piniginės paramos skyrimo.

Palangos miesto savivaldybė taip pat numatė, kad verslininkai ir gyventojai gali kreiptis dėl įmokų už geriamąjį vandenį, nuotekas bei šiluminę energiją atidėjimo. Tereikia kreiptis į šias paslaugas teikiančias bendroves ir prašyti svarstyti galimybę atidėti mokėjimus už suteiktas paslaugas ir tuo laikotarpiu neskaičiuoti delspinigių nuo tų mokesčių, kurių sumokėjimo terminas yra po karantino paskelbimo.

Tiesa, kiekvienas kreipimasis bus svarstomas individualiai.

etaplius.lt
Palanga Palangos kavinės lauko kavinės erdvė nemokama
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938