Atnaujinta informacija apie koronaviruso atvejį Juodkrantėje

Atnaujinta informacija apie koronaviruso atvejį Juodkrantėje

Neringos savivaldybė šiandien, gegužės 11-ąją, buvo informuota apie pirmąjį nustatytą koronaviruso atvejį Juodkrantėje. Užkrėstasis pateikdamas informaciją nurodė, kad kontaktų neturėjo, tačiau Neringos savivaldybei pradėjus rinkti duomenis, nustatyta visai kitokia situacija.

Dėka bendruomeniškų žmonių, nustatyti kontaktai  asmenų, su kuriais užsikrėtusysis tiesiogiai bendravo. Šie duomenys perduoti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Neringos savivaldybės iniciatyva šiandien šiems asmenims, jiems sutikus, bus atlikti koronaviruso greitieji kraujo testai.

Atnaujinta informacija apie koronaviruso atvejį Juodkrantėje, nuotrauka-1

Testai bus atliekami bendradarbiaujant Neringos savivaldybės administracijos, pirminės sveikatos priežiūros centro, socialinių paslaugų centro darbuotojams ir policijos pareigūnams.

Visiems šiems asmenims taip pat bus priminta būtinybė primigtinai laikytis 2 savaičių saviizoliacijos, stebint savo būklę.

Asmenys, kurie laikėsi karantino nurodymų ir patvirtinto tiesioginio kontakto su užsikrėtusiuoju neturėjo, prašomi ir toliau laikytis reikalavimų, stebėti savo sveikatos būklę, pasireiškus simptomams skambinti į Karštąją koronaviruso liniją telefonu 1808.

Tikimės gyventojų, į kuriuos kreipsimės, bendradarbiavimo ir primename apie būtinybę laikytis karantino nurodymų!

koronavirusas infekcijos COVID-19 Neringos savivaldybė Juodkrantė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936