9 idėjos, kaip karantino metu nustebinti mamą per Motinos dieną

9 idėjos, kaip karantino metu nustebinti mamą per Motinos dieną

Artėjant Motinos dienos sekmadieniui susiduriame su nelengva užduotimi – kaip šia proga nustebinti mamą, tačiau išlikti socialiai atsakingais karantino metu? Juk įprastai vyktume aplankyti mamų, susėstume prie patiekalais nusėto stalo ar pasikviestume mamą į koncertą, ar kitą pramogą. Šiemet to padaryti negalėsime, tačiau idėjų, kaip kūrybiškai pasveikinti mamas tokiomis sąlygomis, tikrai yra. 

Kokios dovanos mamas džiugina labiausiai?

Kiekviena mama labiausiai vertina jai skiriamą dėmesį ir buvimą kartu su vaikais. To ypač trūksta karantino metu, nes neturime galimybės ne tik aplankyti, bet ir apkabinti ir taip išreikšti meilę bei dėmesį. Tačiau tai nereiškia, jog šiuo metu neturėtume bent iš dalies kompensuoti apsilankymų pas mamą. Ir toliau galima kurti ir stiprinti ryšį virtualiais būdais, kurie padeda suartėti ir suteikia naujų bendravimo formų. Palaikant virtualų ryšį nesijausime atitrūkę nuo bendravimo.

Kaip galime švęsti Motinos dieną šiais metais būdami socialiai atsakingi? 

Tam, kad būtų lengviau sugalvoti, kaip šiemet karantino sąlygomis pasveikinti mamą, „Laisvalaikio dovanos“ pateikia 9 nemokamų ir lengvai įgyvendinamų sveikinimų mamai idėjų sąrašą.

1. Virtualūs pusryčiai, pietūs ar vakarienė. Dalis mūsų bendravimo įvyksta mėgaujantis maistu, kartu ragaujant bei dalinantis juo. Tą atkartoti galima ir virtualiai. Pakvieskite mamą pusryčių, pietų ar vakarienės – paskambinkite jai telefonu ar vaizdo skambučiu ir mėgaukitės maistu kartu, būdami skirtingose vietose. Galite sutarti gaminti tą patį patiekalą, taip dar labiau jausitės lyg būtumėte tuose pačiuose namuose.

2. Kino seansas. Jei per mamos dieną dažnai keliaujate į kino teatrus pasižiūrėti naujausių filmų, šįkart mini kino teatrą susikurkite savo namuose. Kartu su mama pasirinkite dominantį filmą ir žiūrėkite jį vienu metu. Emocijomis ir šmaikščiais pastebėjimais keiskitės tiek telefonu, tiek grupinio vaizdo skambučio metu. Nepamirškite ir kino teatro akcento – spragėsių, kuriuos lengvai pasigaminsite namuose.

3. Smagus vaizdo įrašas. Mamos dienos proga mamai nusiųskite vaizdo įrašą-sveikinimą. Nusifilmuokite patys, prijunkite brolius ar seseris. Vaizdo įrašui panaudokite ir turimas nuotraukas su mama iš kelionių ar kitų prisiminimų. Tokia staigmena ne tik pradžiugins mamą, bet bus ir ilgai išliekantis prisiminimas, kurį jūsų pasiilgusi mama vis galės peržiūrėti.

4. Turiningas pokalbis dviese. Nors ir paskambiname mamai, dažnai tai būna tik pastarųjų dienų įvykių aptarimas, trunkantis 5–10 minučių. O kada paskutinį kartą turėjote turiningą 30 min. ar ilgesnį pokalbį su mama? Nors ir negalime mamos pakviesti į kavinę išgerti puodelio kavos ar arbatos ir jaukiai pasikalbėti, tai įmanoma padaryti telefonu. Pakvieskite mamą pasigaminti mėgstamą karštą gėrimą ir tiesiog pasikalbėkite ne tik apie aktualiausius dienų įvykius, bet pasidalinkite prisiminimais, aptarkite kitas temas, apie kurias kalbėtumėte būdami kartu.

5. Virtualus vakarėlis su visa šeima. Technologijų pagalba suorganizuokite virtualų vakarėlį, kuriame dalyvautų artimieji, išsibarstę po visą pasaulį. Pasirinkite per atstumą tinkamus žaisti žaidimus (pavyzdžiui, šaradas), suorganizuokite protmūšį ar skirkite vakarą muzikai ir kiekvienas supažindinkite kitus šeimos narius su jūsų mėgstamais atlikėjais ir dainomis.

6. Kulinarinė patirtis. Paprašykite mamos, kad surengtų jums virtualią kulinarinę pamoką. Gaminti mėgstančiai mamai patiks, jog teiraujatės kulinarinių patarimų, ir norite išmokti jos gaminamų patiekalų receptų. Vaizdo skambučio pagalba tai padaryti nebus sunku. Šiuo metu daug laiko praleidžiant namuose,  tokia patirtis bus vertinga ir jums – papildysite savo gaminamų patiekalų receptų sąrašą.

7. Mielas laiškas ir atvirutė. Jei turite galimybes, ranka parašykite laišką mamai, pridėkite mielą pačių kurtą atviruką ir išsiųskite paštu. Tai galite padaryti ir technologijų pagalba. Internete rasite skirtingų programų, kuriomis atviruką mamai galėsite sumaketuoti patys, taip įdedant daugiau rūpesčio ir dėmesio.

8. Virtualus nuotraukų albumas. Nuotraukos iš kelionių ar kitų įsimintinų akimirkų dažnai lieka išmaniuosiuose telefonuose, nes tik nedaugelis mūsų jas vis dar spausdiname ir dedame į albumus. Motinos dienos proga surinkite turimas nuotraukas su mama ir sukurkite jai virtualų nuotraukų albumą, kuris liks kaip prisiminimas, peržiūrimas mamos bet kuriuo metu.

9. SPA namuose. Pakvieskite mamą atsipalaiduoti į namų SPA. Patarkite mamai, kaip pačiai pasigaminti veido kaukę ar kitą priemonę kūnui. Jei yra galimybės, paprašykite kartu su mama gyvenančiųjų pagalbos – sukurti jaukią aplinką, pavyzdžiui, įjungti atpalaiduojančią muziką. Į tokią patirtį leiskitės kartu, nors ir būdami savo namuose toli nuo mamos.

Motinos diena karantinas 9 idėjos mamos nustebinimas mama
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936