Romoje per karantiną likęs jaunasis Jocys treniruojasi ypatingomis sąlygomis: aikštė nuo lovos už 5 metrų

Romoje per karantiną likęs jaunasis Jocys treniruojasi ypatingomis sąlygomis: aikštė nuo lovos už 5 metrų

Italijoje krepšinio duoną kremtantis jaunosios moterų krepšinio žvaigždės Justės Jocytės brolis Rokas Jocys per karantiną liko Romoje, kur žaidžia „Stella Azzura“ komandos akademijoje. Nors jau pasiilgo namų, 16-metis Romoje turi išskirtines treniruočių sąlygas ir gali tobulėti net ir koronviruso epidemijos metu.

„Sąlygos tikrai yra išskirtinės, viskas yra prie pat, mano kambarys nuo salės yra gal per penkis metrus, valgykla irgi šalia. Viskas vienoje vietoje – nieko neišleidžia, nieko neįleidžia, viską darome kartu“, – LRT.lt pasakoja į Lietuvą jau nekantraujantis grįžti jaunasis krepšininkas.

R. Jocys pasakoja, kad klubo treniruočių komplekse Romoje kartu gyvena ir sportuoja apie 20 žaidėjų, kurie gyvena kituose Italijos miestuose arba užsienyje.

„Stella Azzura“ klube palangiškis kas savaitę sužaisdavo po tris, o kartais net ir po keturi mačus, mat atstovauja net trijų amžiaus grupių komandoms – U-16, U-18 ir U-20.

Įsibėgėjus pandemijai visos krepšinio kovos buvo sustabdytos ir šį sezoną jau nebebus pratęstos, tačiau Rokas, pasitaręs su tėvais, nusprendė likti Romoje, kur galimybės sportuoti yra kur kas geresnės.

„Iš pradžių buvo planų, kad iškart perkame bilietus ir važiuoju namo. Po to kažkaip pasvarstėme su tėvais, pasitarėme, kad geriausiai likti čia. Jeigu grįšiu namo, nebus, ką daryti, jokio žaidimo su kamuoliu, o čia – treniruotės normalios.

Labiau treniruojamės po vieną, aišku, kontakto būna, bet ne per daugiausiai. Individualios treniruotės vyksta po penkis žmones, bet be kontakto. Turime individualias užduotis, pratimus kiekvienam atskirai ir dirbame“, – pasakojo R. Jocys.

Paprastai akademijoje būna kur kas daugiau žmonių, tačiau prasidėjus karantinui svetimi į teritoriją nėra įleidžiami. Rokas su kitais vaikinais irgi negali išeiti į miestą, o juos treniruoja keturi šalia gyvenantys treneriai. Kitiems iš miesto atvykti irgi nėra leidžiama.

„Būdavo čia paprastai žymiai daugiau žmonių, tų, kurie moka pinigus, kad čia žaistų, mažesniųjų grupės, kurie atvažiuoja iš miesto. Tų žaidėjų nebeįleidžia. Esame tik tie, kurie yra iš kitų Italijos miestų ar kitų valstybių.

Į miestą eiti negalime, policija prižiūri tvarką. Lauke turime kiemą, krepšinio aikštelę, futbolo aikštelę, kartais pažaidžiame lauke, pabūname, teritorija nemaža, turime, ką veikti. Kambariuose gyvename po 2–3, laisvalaikiu bendraujame, pažaidžiame stalo žaidimus ir panašiai“, – apie sąlygas pasakoja R. Jocys.

Tiesa, namų jau pasiilgęs krepšininkas gegužės viduryje arba pabaigoje jau žada grįžti namo, kur jo lauks vasaros atostogos. Karantino sąlygos Lietuvoje irgi po truputį švelnėja, tad atlikus privalomą 14 dienų saviizoliaciją jau greičiausiai bus galima ir žaisti krepšinį.

Itin Rokui gaila šią vasarą atšaukto Europos U-16 krepšinio čempionato Šiaurės Makedonijoje. R. Jocys tikėjosi, kad tai bus jo pirmoji vasara su žaliais marškinėliais: „Tikrai svajojau žaisti rinktinėje, labai gaila.“

Paulius Cubera,

LRT.lt
Rokas Jocys Roma Italija Karantinas Koronavirusas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936