Gamtininkai: „Pajūrio miškuose būkite atsargūs“

https://www.etaplius.lt/
https://www.etaplius.lt/

Pajūrio regioninio parko darbuotojai pasidalijo vaizdu kaip erkės limpa prie žmogaus. Specialistai įspėja, kad Plocio rezervate šiuo metu nėra saugu, vos po 10-ies minučių pasivaikščiojimo speciali prisjuostė net mirga nuo šių kraujasiurbių.

Po užfiksuotais kadrais gamtininkai rašė:„Gamta nuostabi, bet nesentimentali. Kai kurios vietos joje ypatingos, ypač rezervatai. Ten, kur daug pernykštės aukštos žolės, daug pelinių graužikų, stirnų, lapių ir kitokios gyvybės, ten visada apstu gyvybės. Kai ko vengia ir gamtininkai. Improvizuota prijuostė iš staltiesės, ant jos erkės ilgai neišsilaiko, padeda prasmukti per sąžalynus kai rūbai kibūs ir sunku nukrapštyt gyvius. Bet po kokių 10 minučių ir prijuostė atrodo taip. Balta, kad matytųsi. Beje, čia dauguma didelės, pievinės erkės, už miškines jos rečiau siurbiasi į žmogų, rečiau platina encefalitą, bet babiozę šunims tai su švilpuku. Mums tai darbas, pripratę ir rūbus visus po žygio į skalbyklę, dušas, purškalai. Bet ko dabar per karantiną suplūdę žmonės braunas per ženklus į Plocio rezervatą, dar su šunimis - sunku suprasti. Sakytum, pasiskiepiję, bet Laimo liga, nei babiozė to nesupras. Nuotraukoje yra 1/10 to, kas lieka ant prijuostės po pasivaikščiojimo rezervate. Šiemet žiemos nebuvo, tad atminkim, kad ,,viskas'' peržiemojo gerai.“

Gamtininkai: „Pajūrio miškuose būkite atsargūs“, nuotrauka-1, Pajūrio Regioninio Parko nuotr. Gamtininkai: „Pajūrio miškuose būkite atsargūs“, nuotrauka-2, Pajūrio Regioninio Parko nuotr. Gamtininkai: „Pajūrio miškuose būkite atsargūs“, nuotrauka-3, Pajūrio Regioninio Parko nuotr. Gamtininkai: „Pajūrio miškuose būkite atsargūs“, nuotrauka-4, Pajūrio Regioninio Parko nuotr.
etaplius.lt
Pajūrio regioninis parkas darbuotojai erkės įspėjimas locio rezervatas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931