Vyriausybė linkusi pritarti verslui skirti 50 proc. dydžio nuomos kompensaciją

Vyriausybė linkusi pritarti verslui skirti 50 proc. dydžio nuomos kompensaciją

Vyriausybė pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui subsidijuoti iki 50 procentų nuomos mokesčio verslui. Tokia iniciatyva Vyriausybei buvo pateikta po diskusijų su verslo asociacijomis, socialiniais partneriais, kitomis suinteresuotomis grupėmis ir įvertinus gerąją užsienio šalių praktiką.

Subsidijavimas vyks pagal „solidarumo“ principą: maksimali subsidija – 50 procentų nuomos mokesčio – bus skiriama, jeigu nekilnojamojo turto valdytojas sutiktų padaryti bent 30 procentų nuolaidą. Todėl, kuo didesnę nuolaidą suteiks turto valdytojas, tuo mažesne dalimi reikės prisidėti nuomininkui.

„Nuomos mokesčio subsidijavimas leis užtikrinti likvidumą įmonėms, kurių veikla karantino laikotarpiu apribota ar uždrausta. Jis taip pat padės įmonėms padengti fiksuotas nuomos sąnaudas dėl karantino nutrūkus ar drastiškai kritus apyvartai. Taip bus švelninamos COVID-19 pasekmės Lietuvos ekonomikai, nes subsidijos palengvins skolų naštą ir prisidės prie bankrotų prevencijos įgyvendinimo“, – teigia laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Subsidijas dėl nuomos mokesčio galės gauti visi verslo subjektai (tiek įmonės, tiek ir verslininkai), kurių veikla uždrausta Vyriausybės nutarimu dėl karantino paskelbimo. Jos bus mokamos karantino laikotarpiu ir dar du mėnesius po jo pabaigos.

Nustatant sąlygas subsidijoms gauti, siekta kad valstybės skiriamos lėšos pasiektų labiausiai nukentėjusius ūkio subjektus. Todėl Vyriausybė nusprendė ištiesti pagalbos ranką būtent tiems, kurių veikla buvo visiškai uždrausta Vyriausybės sprendimais.

Nuomos mokesčio subsidijoms numatoma skirti iki 100 mln. eurų Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų. Subsidijas verslui teiks UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA).

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inf.
Nuomos mokestis verslas valstybės subsidijos kompensacija nuomos mokestis verslui
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933