Poilsis Palangoje: kur verta apsilankyti?

Poilsis Palangoje: kur verta apsilankyti?

Palanga – vienas populiariausių Lietuvos kurortų, kuriame apstu pramogų bei atsipalaidavimo, sveikatinimosi įstaigų. Tačiau galbūt jau nusibodo kelis kartus per dieną žygiuoti Basanavičiaus gatve, ištisą savaitę kepintis paplūdimyje ar valgyti tuos pačius šaltibarščius vietiniame restoranėlyje? Tad kviečiame aplankyti kitokias, įdomesnes vietas pajūryje. Taip pat pristatysime SPA Palangoje, kuriuos tikrai verta išbandyti.

Palangos kurhauzas

Norintiems susipažinti su miesto istorija, kviečiame užsukti į kurhauzą. Šio pastato istorijos pradžia siejama su pačiu grafu J. Tiškevičiumi. Čia, anuomet, įsikūrė restoranas, o netrukus ir pirmasis Palangos viešbutis. Tarp kitko, kurhauzas, verčiant iš vokiečių kalbos, reiškia „poilsio namai kurorte“, tad tai iškart tapo populiariausia susibūrimų vieta.

Šiais laikais, kurhauzas toliau tęsia miesto kultūros židinio misiją. Čia vyksta įvairiausi renginiai, koncertai.

Palangos botanikos muziejus

Visai šalia Gintato muziejaus rūmų, įsikūręs ir Palangos Birutės parkas, kuris buvo pradėtas kurti XIX a. pabaigoje. Botanikos sodo projekto autorius – architektas E. F. Andre, kuris formavo ir kitus Tiškevičių dvarų parkus, sodus. Įdomus faktas, jog rūmai ir parkas yra vietinių šventu laikytame Birutės miške. Tad verta pasivaikščioti ir po šį mišką.

Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios bokštas

Dar XIV a. pradžioje pastatyta Palangos bažnyčia, savo grožiu ir išskirtiniu neogotikiniu stiliumi, atkreipia kiekvieno praeivio dėmesį. Užsukus į vidų, galima užlipti ir į bažnyčios bokštą, iš kurio atsiveria nuostabi Palangos panorama. Taip pat bažnyčioje yra nuostabi sakykla, trys įspūdingi altoriai, unikalūs paveikslai.

Vila „Anapilis“

Ši vila pasižymi unikalia, analogų šalyje neturinčia kurortine architektūra. Ji buvo statyta kaip Sofijos Tiškevičienės vasarnamis. Tarpukariu ši vila tapo Lietuvos menininkų, mokslininkų ir kitų inteligentų vasarojimo vieta. Sovietiniais laikais buvusi sanatorijos klubu, atgavus laisvę tapo garsiuoju pajūrio muzikos klubu, o galiausiai prieš ketverius metus – Palangos kurorto muziejumi. Čia nuolat rengiamos parodos, koncertai ir kt.


SPA Palangoje

Keturių žvaigždučių viešbutis „Smilčių vilos“yra prabangus ir itin modernus bei klasikinis viešbutis Palangoje, įkurtas vakarinėje miesto dalyje. „Smilčių vilos“ buvo pastatytos ir įrengtos panaudojant pačius šiuolaikiškiausius architektūros sprendimus. Tad nė nereikia pasakoti apie čia teikiamas SPA paslaugas, nes viskas – aukščiausio lygio.

„Gradiali Palanga“ yra viena populiariausių vietų, kur turistai renkasi poilsiauti mieste. Čia kainos išties prieinamos kiekvienam, o SPA procedūrų asortimentas begalinis, tad poilsis Palangoje čia taps nepakartojamas!

Galiausiai, dar viena puiki vieta – šiuolaikiškai įrengti „Amber Palace“, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į jūrą. Čia teikiamų paslaugų kokybė atitiks net išrankiausio svečio poreikius.

Taigi, jei planuojate vasarą, arba bet kuriuo kitu metų laiku, atostogauti Palangoje, būtinai apsilankykite minėtose lankytinose vietose bei išsirinkite labiausiai savo poreikius atitinkantį viešbutį, kuris tikrai paliks tik geriausius įspūdžius.

poilsis palangoje kurortas spa palangoje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928