Penktadienio vakaro statistika: perdien nustatyta dar 13 koronavirusine infekcija užsikrėtusių asmenų

Penktadienio vakaro statistika: perdien nustatyta dar 13 koronavirusine infekcija užsikrėtusių asmenų

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, vakare patvirtinta dar 13 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų. Tarp užsikrėtusiųjų – vienas medikas, užsikrėtęs kontaktiniu būdu.

Šiuo metu Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 358, kovo 27 d. 9 val. duomenimis iki šiol iš viso ištirti 5495 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai, o mobiliuose punktuose tyrimus atlikę asmenys bus informuoti apie savo tyrimo rezultatus.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, t. y. maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Taip pat primename, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas. Kitaip tariant, pateikiama atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams. Apie atnaujintą informacija NVSC interneto svetainėje žiniasklaida informuojama nedelsiant, kai tik ji patalpinama.

SAM
koronavirusas Lietuva infekcija karantinas liga susirgimai užsikrėtimai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936