Klaipėdos apskrities ir Latvijos Kuržemės pareigūnai tvarką pasienyje prižiūri kartu

Klaipėdos apskrities ir Latvijos Kuržemės pareigūnai tvarką pasienyje prižiūri kartu

Pagal bendradarbiavimo per sieną Šengeno erdvėje programą Klaipėdos apskrities ir Latvijos pareigūnai jau apie 5 metus rengia bendras priemones ir kartu patruliuoja, užtikrindami viešąją tvarką, eismo saugumą, nusikalstamų veikų prevenciją pasienio ir pajūrio teritorijose.

Šiemet pirma tokia priemonė surengta šią savaitę. Du Skuodo rajono komisariato ir Latvijos valstybinės policijos Kuržemės regiono policijos valdybos pareigūnų ekipažai patruliavo Lietuvos – Latvijos pasienio ruože Skuodo rajone. Per keturias valandas trukusią priemonę patikrintos 38 transporto priemonės, užfiksuoti du kelių eismo taisyklių pažeidimai. Nusikalstamų veikų, ar viešosios tvarkos pažeidimų nenustatyta.

Pernai Klaipėdos apskrities ir Latvijos Kuržemės regiono policijos, bei valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai buvo surengę keturis bendrus patruliavimus. Jie vyko Lietuvos – Latvijos pasienio ruože, Šventosios gyvenvietėje ir Liepojos mieste. Patikrintos buvo 76 transporto priemonės, nustatyti 3 pažeidimai - vienas Latvijos pilietis neturėjo privalomo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, du pažeidėjai nesilaikė kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Pareigūnai taip pat dalyvauja bendruose mokymuose, dalijasi gerąja patirtimi. Pernai buvo surengti du dvišalių darbo grupių susitikimai su Latvijos Kuržemės regiono policijos komisariato pareigūnais. 

Klaipėdos apskr. VPK
Klaipėdos apskrities pareigūnai lietuva Latvija Kuržemės pareigūnai pasienis tvarka
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939