Šiurpė: nerami Fioklos dvasia

Šiurpė: nerami Fioklos dvasia

Prieš porą dešimtmečiu Nidoje pasimirė vienišius Fiokla. Buvo jis barzdotas, ilgaplaukis. Augino septynetą vištų, kurios niekam netrukdė ir pikčiurną gaidį, kuris ištrūkdavo iš kiemo ir gatve vaikštinėjančius praeivius užpuldinėjo. Kai žmogus be šeimos, tuoj kam nors užkliūva. Kurorto moterėlės šnibždėjosi apie jo keistą būdą. Anot jų, jis prasigręždavo skylę moterų pirties sienoje ir stebėdavo nuogą pirties tvarką, žinoma kartais ir netvarka užkliūdavo už jo akių. 

Už rankos pačiupdavo

Atėjo kiti laikai, pirčiai tvirtesnes sienas išmūrijo, tai Fioklai beliko tik namukai su širdelėmis. Kai tuos metaliniais pakeitė neišlaikė žmogaus širdis. Sakoma, kai žmogus į aną pasaulį su skriauda išeina, jame vietos neranda, viduržiemy vaidenasi, tose vietose, žmonės kalba, kad jo dvasia vis dar pirtyse, moterų pliažuose pasirodo. Fioklos siela taip pat ramybės negalėjo rasti. Dabar jam gręžti nieko nebereikėjo – galėjo kiaurai sieną pralysti. O jei pirtyje ar tupykloje jis užtikdavo, ką nors iš valdininkų minios, klaikiu žvilgsniu nužiūrėdavo už rankos pačiupdavo. 

Intymios netvarkos reguliuoti

O jei pasitaikydavo kokia vedėja, visa sudrebėdavo, už būtas ir nebūtas nuodėmes imdavo atgailauti, o ypač už dykinėjimą darbe. Dykinėtoju būti sąžinė nebeleido, o kuo užsiimti ne aukštas intelektas minties kibirkšties neišskėlė. Jei žmogus pro mokslų sistemą sėkmingai  praslydo, ką rimto nuveikti gali?.. Tik Fioklos keliais pasukti: intymios netvarkos tvarkyti. Na, ne taip paslaptingai, akis kaitindamas, bet, rimta edukacija užsiimdamas – tupyklos sienas instrukcijomis, ir pastebėjimais puošti: 

„Gerbiamos kolegės,

Mūsų klozeto nuotrauka padaryta prieš 15 min.

Tualetą rakiname sąžiningai... bet pastebėta , kad pastoviai kažkas iš mūsų tarpo meta tualetinį popierių į klozetą.

Pakartoju : tualetinį popierių mesti klozetą griežtai draudžiama.

Pažadu: kai išsiaiškinsiu kas taip daro, padarysiu šitai kolegei gėdą.

Pažadus stengiuosi vykdyti.

Ačiū už supratimą“, – kreipiasi į moteris Fioklos dvasia.  

Nevalia

Nevalia apšlakstyti kraštų, nes viskas bus pastebėta ir didelė gėda padaryta.  Žinokite, jei ant tupyklos sienos atsiranda rimta instrukcija su šiek tiek gramatikos ar stiliaus klaidų – tai Fioklos demoniško žvilgsnio nužiūrėjimas. O jei užeina noras su ilgu lietpalčiu pro moterų pliažą praeiti – tai jau prakeikimas. Va... Drovioms panelėms reikėtų apsidairyti ar koks vaiduoklis  tupykloje nepakabino vaizdo kameros. Ach, Fiokla, Fiokla – neturėjai tu jokios kitos technikos tik grąžtą, o dabar kiti laikai. 

Virginija Laurinaitienė, Draugijos „Veikiam.Lt“ narė

Virginija Laurinaitienė novelės Šiurpė Fioklos dvasia
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936