Atsisakius pareigūnams leisti apžiūrėti pastatą, skirta bauda

Atsisakius pareigūnams leisti apžiūrėti pastatą, skirta bauda

2019-08-30 Palangos miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus pareigūnai tarnybiniu pranešimu informavo apie tai, kad 2019-08-28 dieną atvykus patikrinti pastato, esančio Palangoje techninės būklės, susitikimo su pastato savininkais metu, šie kategoriškai atsisakė leisti pareigūnams apžiūrėti pastatą ir nepateikė jokių dokumentų.

Patikrinimas buvo inicijuotas Palangos miesto savivaldybės administracijos, gavus rašytinį prašymą iš Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos skyriaus dėl kultūros paveldo objektų registre esančio statinio „Baltoji vila“ patikrinimo.

Prieš atvykstant Palangos miesto savivaldybės Statybos skyriaus pareigūnai, vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos statybos įstatymu iš anksto raštu informavo savininkus apie planuojamą patikrinimą ir nurodė atvykimo datą.

Dėl minėto incidento buvo pradėtas tyrimas administracinio nusižengimo byloje pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) 505 straipsnį (kliudymas įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jiems suteiktas teises ar atlikti pavestas pareigas, jų teisėtų reikalavimų ar nurodymų ir kolegialių institucijų ar valstybės pareigūnų sprendimų nevykdymas).

2019-09-24 asmeniui, kategoriškai atsisakiusiam leisti įgaliotiems Palangos miesto savivaldybės administracijos pareigūnams apžiūrėti kultūros paveldo objektų registre esantį jo pastatą buvo surašytas protokolas, o medžiaga perduoda nagrinėti Plungės apylinkės teismo Palangos rūmams.

Plungės apylinkės teismas išnagrinėjęs administracinę bylą pripažino, kad buvo pažeistas ANK 505 straipsnis ir asmeniui skyrė piniginę baudą.

Su teismo sprendimu nesutinkantis ir savo kaltę neigiantis asmuo apskundė pirmos instancijos nutarimą Klaipėdos apygardos teismui, tačiau sprendimas liko nepakeistas.

Palangos miesto savivaldybė Statybos skyrius pareigūnai patikrinimas Baltoji vila bauda
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936