Palangos bendruomenės pareigūnai prašo išlikti budriais ir saugoti savo pinigus

Palangos bendruomenės pareigūnai prašo išlikti budriais ir saugoti savo pinigus

Palangos pareigūnai dar kartą atkreipia gyventojų dėmesį į būtinybę išlikti budriems ir saugoti savo pinigus nuo galimų sukčių.

Vasario 18 d. 87 m. Palangos gyventoja, apgauta sukčių, neteko didelės pinigų sumos. Moteris teigia sulaukusi skambučio, kurio metu jai pranešta, jog ji neva atsiskaičiusi netikrais pinigais, kuriuos reikia patikrinti. Atvykusiam į namus neuniformuotam, apsimetusiam policijos pareigūnu, asmeniui, moteris atidavė 7000 eurų.

Policija sulaukia ir pranešimų apie piliečių gaunamas SMS žinutes, dėl neva vykdomų banko programų atnaujinimo – žmonių prašoma prisijungti sekant nuorodomis ir suvesti kodus, na o vėliau aptinkama, jog nuskaičiuotos įvairios pinigų sumos.

Tokiems sukčiavimams būdinga tai, kad dar bekalbant telefonu arba iš karto po skambučio sukčiautojo bendrininkas atvyksta į namus paimti pinigų. Netikėtumo faktorius, senyvo amžiaus žmonių psichologijos išmanymas sukčiams vis dar padeda nusikalstamai praturtėti.

Todėl policija dar kartą prašo gyventojų visada išlikti budriems, neskubėti, neprarasti drąsos atsisakyti vykdyti prašymų, išlaikyti ramybę. Geriau kritiškai vertinti kiekvieną nepažįstamojo skambutį, nei nukentėti. Sulaukę įtartino skambučio atsiminkite:

1. Pareigūnai jokių pinigų patikrinimų namuose ar banko sąskaitose neatlieka ir šių veiksmų atlikimo nederina telefonu.

2. Neskubėkite vykdyti skambinusiojo prašymų, atsisakykite paklusti jo komandoms.

3. Drąsiai nutraukite įtartiną pokalbį telefonu.

4. Neperduokite pinigų ir neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas.

5. Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus, ypač būdami vieni namuose.

Pasirūpinkite savo artimaisiais. Kalbėkite su savo vaikais, tėvais, seneliais ar senyvo amžiaus vienišais kaimynais. Paaiškinkite jiems, kokių turi imtis veiksmų, kai skambina ar į duris beldžiasi nepažįstamas asmuo.

Būkite budrūs ir nepasiduokite apgaulei. Jeigu kyla įtarimų – nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112.

Klaipėdos apskr. VPK
Palanga Palangos bendruomenės pareigūnai palangiškiai sukčiai sukčiavimas patarimai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938