„Aukštųjų mokyklų mugėje 2020“ – dėmesys nemokamoms bakalauro studijoms

„Aukštųjų mokyklų mugėje 2020“ – dėmesys nemokamoms bakalauro studijoms

Ketvirtadienį, sausio 23 dieną į Kauno „Žalgirio“ areną sugrįžta „Aukštųjų mokyklų mugė 2020“ ir neatsiejama jos dalimi tapusi „Profesinio mokymo mugė 2020“. Kaip ir kasmet, po didžiausios šalies arenos stogu susiburs aukštųjų mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų atstovai, studentai, rinkodaros ir priėmimo specialistai bei švietimo organizacijų atstovai, konsultuosiantys profesijos kelią besirenkančius vyresniųjų klasių moksleivius, jų tėvus, mokytojus ir studijų kryptį keisti norinčius studentus.

Nemokamame renginyje netruks ir kiekvienam aukštuoju bei profesiniu mokslu besidominčiam moksleiviui aktualių pranešimų, diskusijų bei seminarų. Tikimasi, kad daugiausiai lankytojų dėmesio sutrauks vieša diskusija, skirta šiandien ypač aktualiai nemokamų bakalauro studijų temai.

Nuo studijų programų palyginimo iki karjeros patarimų

„Kiekvieno jauno žmogaus gyvenime studijų krypties ir mokyklos pasirinkimas yra bene sunkiausia ir daugiausiai apmastymų reikalaujanti užduotis. „Aukštųjų mokyklų mugės“ tikslas – šią užduoti supaprastinti, sukuriant galimybes lengvai ir greitai gauti argumentuotus atsakymus į visus moksleiviams kylančius klausimus“, – sako Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti prezidentas (toliau – LAMA BPO) Pranas Žiliukas.

19-ąjį kartą Kaune UAB „Ekspozicijų centras“ ir LAMA BPO rengiamoje mugėje lankytojų lauks per keturiasdešimties šalies universitetų, kolegijų, profesinio mokymo įstaigų atstovai, nepriklausomi švietimo, aukštojo mokslo ir profesinio mokymo ekspertai. Renginyje apsilankyti kviečiami abiturientai ir vyresnių klasių mokiniai, planuojantys savo akademinę ar profesinę karjerą.

Oficialiais duomenimis, Lietuvos universitetai patenka tarp 5 proc. geriausių pasaulio universitetų. Kai kurios aukštosios mokyklos, dėka stiprių programų ir unikalių mokslinių bazių, laikomos lyderiais ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Dėl šios priežasties, organizatorių teigimu, mugė yra vieta, kur moksleiviai gali susipažinti su aukščiausio lygio studijų kryptimis ir programomis.

„Stojimo galimybėmis besidomintys moksleiviai galės palyginti skirtingų universitetų, kolegijų, profesinio mokymo įstaigų programas ir jų kuriamą pridėtinę studijų vertę. Taip pat, pakalbinę nepriklausomus ekspertus, gauti aktualių karjeros patarimų, išsiaiškinti stojimo tvarką, nuoširdžiai pasišnekučiuoti su tokiame pačiame sprendimo kelyje buvusiais, tačiau aukštąją mokyklą jau pasirinkusiais studentais ar profesinio mokymo įstaigų mokiniais“, – sako LAMA BPO prezidentas.

Dėmesio centre – diskusijos nemokamo mokslo tema

Greta pokalbių renginio dalyvių stenduose, „Aukštųjų mokyklų mugė 2020“ lankytojų lauks ir šiandienines švietimo aktualijas atspindinti pranešimų, diskusijų ir seminarų programa. Renginį pradės „Žalgirio“ arenos amfiteatre vyksianti diskusija „Nemokamos bakalauro studijos – realybė ar iliuzija? – tikslas savaime ar kelias į geresnę studijų kokybę?“. Naujausius švietimo politikos pokyčius analizuos ir aptars LR Švietimo, mokslo ir sporto viceministras, LR prezidento patarėjas, Lietuvos studentų ir moksleivių sąjungų prezidentai, aukštojo mokslo atstovai.

Nuo pietų nemokamo mokslo temą „Žalgirio“ arenos amfiteatre pakeis universitetų, kolegijų ir profesinio mokymo įstaigų skaitomi motyvaciniai pranešimai. Dėstytojai ir studentai kalbės ir diskutuos apie karjerą, perspektyviausias studijų kryptis, supažindins su dar studijų metais atsiveriančiomis papildomomis, aukštųjų mokyklų ar profesinio mokymo įstaigų kuriamomis galimybėmis. Iš viso vienos dienos renginio programoje planuojama netoli 10 skirtingų pranešimų.

Kasmet organizuojamo nemokamo renginio „Aukštųjų mokyklų mugė 2020“ ir trečiuosius metus iš eilės prie jo prisijungiančios „Profesinio mokymo mugė 2020“ startas „Žalgirio“ arenoje – jau ketvirtadienį, sausio 23 dieną. Renginio durys atveriamos 10 val., o lankytojų Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų atstovai, studentai ir švietimo ekspertai lauks iki 17 val. Mugėje apsilankyti kviečiami visi šalies moksleiviai, jų tėvai, mokytojai ir kiti aukštuoju mokslu bei profesiniu mokymu besidomintys žmonės.

„Aukštųjų mokyklų mugėje 2020“ nemokamas renginys nemokamos bakalauro studijos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936