Erasmus+ projektas, arba kitokia Turkija

Erasmus+ projektas, arba kitokia Turkija

Turkija beveik kiekvienam asocijuojasi su atostogomis paplūdimyje ar prie baseino kaitrioje saulėje, šilta Viduržemio jūra ir įkyriais turgaus prekeiviais. Erasmus+ projekto ,,Kultūrinis paveldas ir Europos vertybių ugdymas mokyklose“ dalyviai turėjo galimybę pamatyti kitokią Turkiją. Nuo svetingų turkų vaišių neįprastai paprastuose jų namuose, iki graikų ir romėnų civilizacijų architektūrinio paveldo  – tiek įvairiausių dalykų teko patirti projekto vizito Antalijoje metu gruodžio 16-21 dienomis tiek Palangos senosios gimnazijos mokiniams, tiek mokytojams.

Gimnazistams Ugnei Jakubauskaitei, Saulei Mackevičiūtei, Laurai Mazrimaitei, Matui Žulkui ir Joriui Lisui vizito pradžia tikrai nepašykštėjo iššūkių. Nelengva įsikurti svetimuose namuose ir prisitaikyti prie jų gyvenimo sąlygų bei įpročių. Gimnazistai buvo tam pasirengę, tačiau tai, kad šeimininkai visiškai nekalbės angliškai ir kai kurie net neturės tekančio karšto vandens, nesitikėjo niekas. Google vertėjas tapo pagrindiniu bendravimo įrankiu puikiai angliškai kalbantiems gimnazistams. Laimei, visa tai nesutrukdė susidraugauti su svetingais šeimininkais ir išsiskyrimo dieną ašaras liejo ne tik projekto dalyviai, bet ir jų mamos ir tėčiai. Projekto dalyviai iš Prancūzijos, Lenkijos, Italijos ir Bulgarijos pristatė savo mokyklas, Antalijos moksleiviai susipažino su savo dainomis ir šokiais. Neišdildomą įspūdį paliko puikiai gaminančios mamos, kurios rūpinosi, kad svečiai paragautų kuo daugiau turkiškų nacionalinių valgių. Šeimininkai pasirūpino, kad dalyviai kuo plačiau susipažintų su Antalijos regiono istoriniu ir architektūriniu paveldu: Olympos, Thermessos, Phaselis, Antalijos istorijos muziejumi ir daugeliu kitų įspūdingų vietų.

Dalyvavimas Erasmus+ veikloje  – tai neįkainojama gyvenimo mokykla, kurioje per įvairias veiklas ir patirtis išmokstama daugelio dalykų: istorijos, kalbų, geografijos, bendradarbiavimo, tolerancijos, savitarpio supratimo, komandinio darbo, o svarbiausia – pozityvaus požiūrio į gyvenimo iššūkius.

Erasmus+ projektas, arba kitokia Turkija, nuotrauka-1 Erasmus+ projektas, arba kitokia Turkija, nuotrauka-2 Erasmus+ projektas, arba kitokia Turkija, nuotrauka-3

Projekto koordinatorė Audra Kaklienė

Erasmus+ projektas Turkija Palangos senoji gimnazija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936