Jungtinė fotografijų serija „Vertybės“

Jungtinė fotografijų serija „Vertybės“

Koordinuojant fotomenininkui Iridijui Švelniui susijungė skirtingi kūrėjai: Laura Šileikaitė, Raminta Maciulevičūtė, Laima Sakalauskienė, Gediminas Ryženinas, Danguolė Paršonienė.  Jie tobulino žinias apie meninę fotografiją. Visa tai truko pusę metų. I. Švelnys dalinosi su kūrėjais žiniomis, kartu analizavo kūrinius, organizavo menines mokomąsias fotosesijas.

Fotografijų ciklas „Vertybės“ sukurtas kaip bendras mokymosi rezultatas. Šis ciklas apima skirtingas žmogaus amžiaus grupes, kiekvienas autorius individualiai pasirinko skirtingą žmogaus raidos etapą ir gilinosi į tos kartos vertybes.

Šio projekto tikslas - atskleisti kaip keičiasi kiekvieno mūsų vertybės, priklausomai nuo kiekvieno mūsų  amžiaus, gyvenimo būdo, aplinkos, charakterio savybių.

Kūrėjai siekdami perteikti savo matymą pasitelkiant menine išraiška - fotografija, kviečia žiūrovą identifikuoti save ir atrasti savo vertybes vieno ar kito autoriaus kūryboje.

Kūrėjų tikslas - priminti žmonėms, jog mes kiekvienas esame individas ir kiekvieno iš mūsų gyvenime esančios vertybės yra skirtingos. Tad kritikuoti, teisti, bausti, kaltinti, smerkti už mums nesuvokiamas, nepažįstamas, neišjaustas, nepriimtas vertybes - neteisinga. Kiekvienas turi teisę būti toks koks yra ir būti priimtas.

Jungtinė fotografijų serija „Vertybės“, nuotrauka-1
Fotografijų ciklas „Vertybės“ Palangos miesto savivaldybės viešoji biblioteka
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928