Kalėdinis parapijos klebono Kęstučio Balčiūno sveikinimas

Kalėdinis parapijos klebono Kęstučio Balčiūno sveikinimas

Per Kalėdas džiaugiamės ne tik kūdikėlio Jėzaus, bet ir kiekvieno iš mūsų gimimu. Kalėdų naktį kiekviename iš mūsų gali gimti kažkas nauja. Atgimę iš naujo vėl galime pajusti džiaugsmingą meilę, gyvenimo tikrumą, paprastumo grožį, suvokdami, kad visa tai kyla ne iš mūsų. Šventasis Paulius vadina krikščionis nauju kūriniu: „Kas yra Kristuje, tas yra naujas kūrinys. Kas buvo sena – praėjo, štai atsirado nauja. (2 Kor 5, 17) Evangelijos pasakojime pats Jėzaus gimimo faktas nusakomas nuostabiai: piemenims, kurie ganė avis pasirodė angelai, kurie skelbė: „Garbė Dievui aukštybėse, o žemėje ramybė jo mylimiems žmonėms!“ (Lk 2, 14) Angelai skelbia šią nepaprastą žinią – visi esame Dievo mylimi žmonės ir mums dovanojama ramybė.

Kalėdų įvykis tampa slėpiniu, kurio centre – Kūdikis, iškalbingiausias naujos pradžios ženklas. Angelai nurodo piemenims šį ženklą, patvirtinantį Išganytojo gimimą. Su panašia nuostaba ir mes džiaugiamės prakartėle. Neseniai popiežius Pranciškus parašė laišką apie prakartėlės prasmę. Ten jis pažymi: „Prakartėlės širdis ima plakti, kai per Kalėdas įdedame į ją Kūdikėlio Jėzaus figūrą. Dievas pasirodo kūdikyje, leisdamas save apkabinti mūsų rankomis. Silpnume ir trapume jis slepia visą kuriančią ir perkeičiančią galią. Nors tai atrodo neįmanoma, vis dėlto taip yra: Jėzuje Dievas tapo vaiku ir šiuo savo būviu panorėjo atskleisti savo meilės didybę – ji reiškiasi vaiko šypsena ir į kiekvieną tiesiamomis rankomis.”

Drauge tikėjimo akimis žvelgiame į šį slėpinį: šis Kūdikis – konkretus asmuo Jėzus Kristus, kuris visam pasauliui dovanoja sutaikinimą su mylinčiu Tėvu.

Šventų Kalėdų proga linkiu visiems palangiškiams, mūsų miesto svečiams, mūsų šeimoms džiaugsmingos, palaimintos Viešpaties Gimimo šventės. Te ji atneša visiems jums ramybę, taiką ir meilę!

Jūsų klebonas – Kęstutis Balčiūnas

ŠVENTINIŲ DIENŲ PAMALDŲ TVARKA

Kūčių dieną Šv. Mišios aukojamos (gruodžio 24 d.)

18.00 val. – Kūčių vakaro Mišios.

20.00 val. – Kalėdų nakties Mišios.

Kalėdų pirmą dieną

(gruodžio 25 d.)

8.00 val. ir 10.00 val. – Kalėdų ryto Mišios;

12.00 val. – Kalėdų dienos Mišios;

18.00 val. – Kalėdų vakaro Mišios.

Kalėdų antrą dieną

(gruodžio 26 d.)

8.00, 10.00, 12.00, 18.00 valandomis.

13.00 val., bažnyčioje, vyks tradicinis Palangos miesto pučiamųjų orkestro kalėdinės muzikos koncertas. parapijos raštinėje budinčiam kunigui.

Šv. Šeimos iškilmė

Gruodžio 29 d. Palangos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapija kviečia visas šeimas į šventę: „Aš ir mano šeima tarnausime Viešpačiui“ (Joz 24:15)

ŠVENTĖS PROGRAMA

Palangos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje

10.00 val. Šv. Mišios ir Santuokos įžadų atnaujinimas

Palangos Kurhauze

11.00 val. Agapė

12.00 val. Konferencija (veda diak. dr. Benas Ulevičius) ir šeimų laiminimas.

Kalėdinis sveikinimas parapijos klebonas Kęstutis Balčiūnas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928