Palangos pensininkų bendrija „Bočiai“ organizavo Advento vakaronę. Į ją susirinko didelis būrys senjorų.

Palangos pensininkų bendrija „Bočiai“ organizavo Advento vakaronę. Į ją susirinko didelis būrys senjorų.

Palangos pensininkų bendrija „Bočiai“ organizavo Advento vakaronę. Į ją susirinko didelis būrys senjorų.

Šventinėje vakaronėje dalyvavo  Nijolės Petrauskienės vadovaujamas  moterų choras. Visi vakaronės  dalyviai su malonumu klausėsi  jų atliekamų Advento dainų. Po kiekvienos dainos skaitovė Danutė Šakinienė skaitė eiles.

Palangos pensininkų bendrija „Bočiai“ organizavo Advento vakaronę. Į ją susirinko didelis būrys senjorų., nuotrauka-1

Po trumpos įžangos Advento vakaronės dalyvius pasveikino Palangos bendrijos „Bočiai“ pirmininkas Pranciškus Samauskas. Po to  pasisakė klebonas Kęstutis Balčiūnas.

Palangos pensininkų bendrija „Bočiai“ organizavo Advento vakaronę. Į ją susirinko didelis būrys senjorų., nuotrauka-2

Po pirmininko bei klebono žodžių buvo uždegamos Advento vainiko  žvakės. Jas uždegė  klebonas Kęstutis. Uždegant kiekvieną žvakę buvo skaitomas Dievo žodis. Advento vainikas  nupintas iš eglės šakų, kurių žaluma simbolizuoja susijungimą, vienybę, tobulumą. Advento vainikas byloja, kad artinasi laiko pilnatvės išsipildymo metas. Dievas taps žmogumi, vienu iš mūsų, sujungdamas Dangų ir Žemę. Keturios žvakės simbolizuoja keturias Advento savaites.

Vėliau pagal scenarijų buvo sekama pasaka apie šaltį ir šilumą. Visi turėjo pajusti ir suvaidinti,  kaip žmogų veikia šaltis  ir kaip šiluma, kaip nuo šalčio susitraukę kankorėžiai, įpinti  į Advento  vainiką, pajutę šilumą, išsiskleidžia. Taip ir žmonės, pajutę šilumą ir meilę, išsiskleidė ir norėjo apsikabinti, tad visi ištiesė rankas ir apsikabino.Tuomet Eugenija Motiejauskienė ir Česlava Petkienė dainavo šventiškas Advento dainas.

Po to vyko Marijos ir Juozapo pasirodymas. Kaip žinia, po ilgų paieškų jiems buvo suteikta nakvynė tvartelyje, nes namuose nebuvo vietos. Ten ir gimė kūdikėlis Jėzus. Marijos vaidmenį atliko Rūta Bendrienė, o Juozapo – Jonas Zdanavičius.

Po jaukaus Marijos ir Juozapo pasirodymo, skaitovai Vida Tiškuvienė, Stasys Kaubrys ir Aleksandra Zdanavičienė deklamavo eiles apie dievišką gerumą, jautrumą, pagalbą, meilę.

Šilta ir jauki Advento vakaronė prabėgo greitai… Advento vakaronės dalyviai dėkojo organizatoriams už turiningą, įdomią, menišką šventę.

Dėkojame ir tarybos nariams, padėjusiems rengti Advento vakaronę, – Aleksandrai  Zdanavičienei, Gražinai Vaičiulienei, Adolfinai Nesteckienei, Rūtai Benderienei ir kitiems.

Vida Tiškuvienė,

Palangos pensininkų bendrijos „Bočiai“

pirmininko pavaduotoja

Palangos pensininkų bendrija „Bočiai“ Advento vakaronė Nijolė Petrauskienė moterų choras skaitovė Danutė Šakinienė pirmininkas Pranciškus Samauskas klebonas Kęstutis Balčiūnas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938