Pagerbti gražiausiai tvarkomų Palangos ir Šventosios sodybų šeimininkai

Pagerbti gražiausiai tvarkomų Palangos ir Šventosios sodybų šeimininkai

Gruodžio 15 d. Poilsio ir reabilitacijos centro Pušynas konferencijų salėje kaip ir kasmet įvyko Lietuvai pagražinti draugijos Palangos skyriaus susirinkimas ir gražiai tvarkomų Palangos ir Šventosios sodybų šeimininkų pagerbimo popietė. Susirinkime dalyvavo savivaldybės Meras Šarūnas Vaitkus, mero patarėjas Pranas Žeimys, Rinkliavų centro direktorius Bronius Martinkus, Palangos miesto Garbės pilietis Mikelis Balčius ir kiti svečiai, draugijos nariai, gražiai tvarkomų sodybų Palangoje ir Šventojoje šeimininkai.

Išklausius ataskaitinį metinį pranešimą apie nuveiktus darbus ir draugijos narių išvykas, sekė laukiamiausia dalis – draugijos narių pagerbimai ir apdovanojimai.

Šiemet gražiai tvarkomų sodybų šeimininkams, ne kartą apdovanotiems Padėkos raštais, buvo įteiktos stacionarios namo priekiniame fasade pritvirtinamos lentelės „Gražiausia sodyba 2019 m.“ Lentelėmis apdovanoti Stasė ir Romaldas Kubelskai (Šventoji, Gubojos g.), Stasė Stanaitienė (Ramybės g.), Vida ir Edvardas Brigmanai (Šventoji, Šventosios g.), Roma ir Bronius Martinkai ( Vytauto g.) bei Benedikta ir Zigmas Dokšai ( Vytauto g.).

Mero ir Lietuvai pagražinti draugijos Padėkos raštais apdovanoti šių metų apžiūros – konkurso gražiausiai tvarkomoms teritorijoms ir sodyboms išaiškinti nugalėtojai – Reabilitacijos ir poilsio centro direktorius Tomas Žulkus (Žvejų g.), už gražiai ir rūpestingai aplinką apie naujai renovuotą Sodų gatvės 30 namą tvarkantys gyventojai ir jų aktyvus namo bendrijos pirmininkas Liudas Mockus, Saulėtėkio g. daugelį metų išskirtinį akmenų kalną - gėlyną tvarkantys Vlada ir Gediminas Griškevičiai, su meile ir išradingai savo sodybą prižiūrintys ilgamečiai gamtos grožio puoselėtojai Gražina ir Romaldas Kuleševičiai ir palangiškė Marija Liebutė (Bijūnų g.). Už aktyvų dalyvavimą Lietuvai pagražinti draugijos veikloje Mero Padėkos raštais apdovanotos ilgametės draugijos narės Regina Raminienė ir Genutė Narmontienė.

Meras Šarūnas Vaitkus dėkojo gražiai tvarkomų sodybų ir teritorijų šeimininkams už gamtos grožio puoselėjimą ir mylimo kurorto gražinimą, nušvietė miestui atliekamus darbus Palangoje ir Šventojoje, numatomas veiklas ir renginius ateinančių metų sezonui. Ir meras ir patarėjas Pranas Žeimys savo pasisakymuose nuoširdžiai pasveikino gražiai besitvarkančius šeimininkus ir aktyvius draugijos narius su artėjančiomis Didžiosiomis metų šventėmis, linkėdami sveikatos ir entuziazmo gražinant savo ir mylimo kurorto aplinką.

Į popietę pakviesta Klaipėdos universiteto Botanikos sodo dekoratyvinių kolekcijų kuratorė Liuda Razmuvienė su savo kolege įdomiai ir turiningai papasakojo bei pateikė puikią vaizdinę medžiagą apie Botanikos sodo įkūrimą, jo istoriją, sandarą, dekoratyvinių augalų gausą, prieskoninių ir vaistinių žolelių įvairovę ir panaudojimą, sode pravedamas įvairias edukacines programas. Pakvietė įvairiu metų laikotarpiu aplankyti universiteto sodą, kuris mus nustebins pavasarį – magnolijų gausiu žydėjimų, rudenį – šermukšnių įvairove ir t. t. Visi turėjome galimybę įsigyti įvairių Klaipėdos botanikos sode išaugintų ir sufasuotų žolelių ir šventinių Kalėdinių arbatų.

Lietuvai pagražinti draugijos Palangos skyriaus pirmininkė

Nijolė Steponavičiūtė

Lietuvai pagražinti draugija Palangos skyriaus Nijolė Steponavičiūtė Gražiausios sodybos šeimininkai Palanga Šventoji
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936