Į „Atostogų parką“ kursuos maršrutinis autobusas

Į „Atostogų parką“ kursuos maršrutinis autobusas

Nuo 2020 metų sausio 6 d. „Kretingos autobusų parkas“ atidaro naują autobusų maršrutą iš Kretingos, pro Rūdaičius, Žibininkus – į „Atostogų parką“. 45-ių sėdimų vietų autobusas šiuo maršrutų kursuos kasdien.

Naują maršrutą inicijavo Žibininkuose poilsio, sveikatinimo paslaugų įmones turintys verslininkai. Autobusu bus galima nuvažiuoti į HBH-ą, „Atostogų parką“, kitas šio krašto vietas. „Verslininkai maršrutą išlaikyti padės ir skatindami autobusu iš Kretingos į darbą vykti bei grįžti atgal savo darbuotojus, klientus“, – sakė „Kretingos autobusų parko“ direktorius Arvydas Dyburys, akcentavęs, kad uždaroji akcinė bendrovė „Kretingos autobusų parkas“ yra Kretingos rajono savivaldybės įmonė, teikianti viešojo transporto paslaugas Savivaldybės nustatytais maršrutais, atliekanti ir socialinę funkciją, kai perveža įvairias lengvatas turinčius keleivius.

Dėl autobusų maršruto, kuris Žibininkus sujungtų ne tik su Kretinga, bet ir Palanga, diskusijos, derybos vyko apie dvejus metus. Su Palangos meru Šarūnu Vaitkumi dėl leidimo „Kretingos autobusų parko“ autobusui stoti pakeliui esančiose stotelėse Palangoje derėjosi buvę Kretingos rajono savivaldybės vadovai – meras Juozas Mažeika ir administracijos direktorius Virginijus Domarkas. Pas Palangos merą buvo nuvykęs ir dabartinis Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius. Aiškinantis tokio vientiso – iš Kretingos į Palangą per Žibininkus – maršruto galimybes dalyvavo Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Povilas Černeckis, verslininkai iš Žibininkų. Visos derybos baigėsi nesėkme, kadangi Palangos valdžia autobusą iš Kretingos sutiko įsileisti tik į autobusų stotį.

„Neįsileido iš Kretingos autobuso į patį Palangos miestą, tikimės, kad turistams, darbuotojams palangiškiai atidarys maršrutą iš Palangos į Žibininkus“, – vilties nepraranda „Atostogų parko“ direktorius Ričardas Jovaiša.

Nuo ateinančių metų sausio 6 d. maršrutu Kretinga–Užpelkiai iki „Atostogų parko“ autobusas važiuos per dieną 7 kartus. Pradės iš stotelės „Autobusų parkas“, suks pro ligoninę, Rotušės aikštę, autobusų stotį, Rūdaičius, Žibininkus, iki „Atostogų parko“ ir tuo pačiu maršrutu grįš atgal.

  • Iš stotelės „Autobusų parkas“ išvyks šiomis valandomis: 7.05; 9.05; 12.30; 15.10; 17.05; 19.25; 21.25.
  • Iš stotelės „Atostogų parkas“ išvyks: 7.55; 9.55; 13.30; 16.00; 17.55; 20.15; 22.15.
Į „Atostogų parką“ kursuos maršrutinis autobusas, nuotrauka-1
Exchange Rates
USD 0,936