„Sūduvos-Mantingos“ pergalių serija nutrūko Palangoje

ReAl moments - Reivytis Alfredas nuotr.
ReAl moments - Reivytis Alfredas nuotr.

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (16-4) ekipos šešių pergalių serija VIKINGLOTTO-NKL pirmenybėse nutrūko Palangoje.

Povilo Šakinio auklėtiniai svečiuose 72:79 (15:23, 15:20, 15:15, 27:21) nusileido „Palangos Kuršių“ (9-12) krepšininkams ir suklupo pirmąjį kartą nuo lapkričio 16-osios.

Marijampoliečiams itin nenusisekė rungtynių startas. Aidas Viskontas pataikė iš toli, Quincy Tayloras pridėjo 4 taškus paeiliui ir palangiškiai jau 7-ąją mačo minutę įgijo dviženklį pranašumą – 14:4.

Šeimininkai dar vieną sėkmingą atkarpą sužaidė antrajame kėlinyje. Taurantas Tamošiūnas atseikėjo tritaškį, Robertas Keliačius realizavo dvitaškį, Mindaugas Reminas smeigė dar vieną tolimą metimą, o „Palangos Kuršiai“ spurtavo 14:2 ir susikrovė 19 taškų persvarą (38:19).

Vis tik pirmąją rungtynių dalį kiek sėkmingiau sužaidė „Sūduva-Mantinga“ ir svečiai į ilgąją pertrauką išėjo atsilikdami 13 taškų (30:43).

Marijampoliečiai ilgą laiką negalėjo priartėti, bet į lemiamą šturmą kilo ketvirtajame kėlinyje. Gintautas Matulis pataikė dvitaškį, Justinas Jogminas įkrovė iš viršaus, o Jonas Zakas smeigė tritaškį ir iki mačo pabaigos likus kiek daugiau nei 3 minutėms, svečiai atsiliko 65:71.

Neilgai trukus J. Zakas dar kartą pataikė iš toli, tačiau itin tolimu metimu atsakė ir Taurantas Tamošiūnas, kuris galutinai uždarė rungtynes – 77:68.

„Manau, kad šiandien mums pritrūko pastangų. Labai lengvai davėme viską jiems. Varžovai ką norėjo tą darė, kur norėjo ten ėjo. Plius mūsų pataikymas. Jie stipriai rizikavo, o mes nepataikėme visiškai laisvi.

Ketvirtadienį atsitiesti pavyko, o šiandien ne. Galbūt todėl, kad turėjome pergalių seriją galvojame, kad atvažiuosime ir paprastai laimėsime. Taip nebus. Visi nori kautis ir parodyti, kad gali aplošti čempionus. Neparodėme nieko – užsivedimo, noro, pastangų. Viskas prasideda nuo pradžių, o ne ketvirtajame kėlinyje“, – po susitikimo komentavo vyriausiasis treneris P. Šakinis.

Šiame susitikime marijampoliečiams itin nekrito tolimi metimai – tikslą pasiekė viso labo 4 tritaškiai iš 27 (14 proc.). Palyginimui, „Palangos Kuršiai“ realizavo 8 tritaškius iš 17 (47 proc.).

„Sūduva-Mantinga“ ekipoje naudingiausiai žaidęs Justinas Jogminas pelnė 11 taškų (5/9 dvit., 1/1 baudos), atkovojo 10 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus, išprovokavo 4 pražangas bei surinko 24 naudingumo balus.

„Palangos Kuršiai“: Quincy Tayloras 19 (6/13 dvit.), Aidas Viskontas (8 rez. perd.) ir Taurantas Tamošiūnas (2/4 trit.) po 13, Robertas Keliačius 10 (8 atk. kam.).

„Sūduva-Mantinga“: Šarūnas Beniušis (4/6 dvit.) ir Jonas Zakas (3/6 trit.) po 13, Justinas Jogminas 11 (5/9 dvit., 10 atk. kam.).

nklyga.lt
Palangos Kuršiai NKL krepšinis Sūduva-Mantinga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936