Prasmingi advento savaitgaliai Palangoje

© Redakcijos archyvo asociatyvi nuotr.
© Redakcijos archyvo asociatyvi nuotr.

Puiki idėja likus vos daugiau kaip savaitei iki šv. Kalėdų praleisti savaitgalį su šeima Palangoje. Pajūrio vėjai išpūs visus besibaigiančių metų rūpesčius ir nerimą iš galvos, kurorte sklandanti šventinė nuotaika, prasmingi renginiai pripildys širdis ramybės, šilumos, o kalėdinės dirbtuvėlės suteiks galimybę susikurti jaukias, rankų darbo dovanėles artimiesiems.

Dovanų meistarnė visai šeimai įsikūrusi Palangos kurhauze. Šį šeštadienį, gruodžio 14 d. 10 val. joje bus galima išmokti dekoruoti meduolius, o nuo 14 val. kurti dovanėles iš odos. Sekmadienį, gruodžio 15 d. nuo 14 val. dovanų meistarnė kvies į kalėdinių 3D atvirukų dirbtuvėles Palangos gintaro muziejuje. O Jono Šliūpo memorialinėje sodyboje vyksta edukaciniai užsiėmimai „Kiekvienam po vaškinę žvakę“.

Apsirūpinus dovanėlėmis būtina apsilankyti prie eglutės. Gausiai girliandomis apšviesti medžiai ir kalėdiniai žibintai ant Grafų Tiškevičių alėjos apšvietimo stulpų rodo kelią pagrindinės Palangos aikštės link. Čia spindi ir skamba muzikalioji Palangos eglutė. Nusifotografavus prie eglutės ir Palangos kurhauzo, laikas pasukti prie jūros.

Garsiojoje pėsčiųjų promenadoje, J. Basanavičiaus gatvėje, taip pat lankytojus pasitinka visa eglučių alėja. Joje galima apžiūrėti dar dešimt žaliaskarių, kurias spindinčiomis girliandomis ir žaisliukais išpuošė kurorto įmonės ir verslininkai.

Pasivaikščiojus kalėdinių eglių alėja, pasisveikinus su jūra nuo Palangos tilto, išgėrus šiltos arbatos ar kavos pasirinktoje jaukioje kavinukėje, verta sudalyvauti ir šventiniuose renginiuose.

Visą gruodį Palangoje vyksta klasikinės, etninės muzikos koncertai, spektakliai, parodų pristatymai. Šį savaitgalį, gruodžio 14 d. 18 val. ir 15 d. 16 val. Palangos kurhauzo teatro palėpėje galima pasižiūrėti premjerinį kurorte įsikūrusio „Grubiojo“ teatro spektaklį „Tanato viešbutis“.

Kitą savaitgalį, atvykusieji gruodžio 20-ąją nuo 18 val. Palangos kurhauzo koncertų salėje turi progos pasiklausyti teatralizuoto koncerto visai šeimai „Parodos paveikslėliai“ iš koncertų ciklo „Muzikos vakarai kurhauze“, rengiamo su Lietuvos nacionaline filharmonija.

Gruodžio 21 d. 10 val. dovanų meistarnė Palangos kurhauze bus gaminamos skiautelių dovanėlės ir dekoruojami meduoliai (nuo 14 val.). Šeštadienį nuo 13 val. palangiškiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę pirmą kartą atverti duris į Anapilio viloje įsikūrusį Kurorto muziejų su jau nuolatine ekspozicija, kuri šiuolaikiškai pasakoja Palangos istoriją, supažindina su žymiais žmonėmis, kūrusiais ir gyvenusiais Palangoje. Muziejaus lankytojų lauks ir legendomis apipintas veidrodžių kambarys, įspūdingi vėjo vargonų garsai ir nepakartojama kelionė laiku.

Sekmadienį, gruodžio 22 d., nuo 14 val. dar vieną pramogą šeimoms pasiūlys Palangos gintaro muziejus. Jis kvies į pirmąją ekskursiją „Kalėdos dvare“.

Prasmingi advento savaitgaliai Palangoje, nuotrauka-1
Palanga advento savaitgaliai renginiai renginiai Palangoje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938