Paskelbtas Savivaldybių gerovės indeksas 2019

Paskelbtas Savivaldybių gerovės indeksas 2019

Gruodžio 11 d. paskelbtas Vilniaus politikos analizės instituto parengtas Savivaldybių gerovės indeksas. Savivaldybių gerovės indeksui sudaryti naudota statistika iš Lietuvos statistikos departamento, Lietuvos darbo biržos, Higienos instituto ir Švietimo valdymo informacinės sistemos.

Indeksą sudaro 5 komponentai - socialinio saugumo, fizinio saugumo, gyvybingos ekonomikos, švietimo, sveikos demografijos visuma.

Palangos miestas iš visų 60 savivaldybių pagal gyvenimo sąlygas užėmė 19 vietą. Iš miesto statusą turinčių 8 Lietuvos savivaldybių Palangos savivaldybė itin gerai vertinta „Gyvybingos ekonomikos” ir „Sveikos demografijos” rodikliuose. "Gyvybingos ekonomikos" rodikliu Palanga lenkia Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Visagino savivaldybes, nusileisdama tik 3 didžiausioms Lietuvos savivaldybėms (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos). Šio rodiklio rodmenys pasiekti dėl aukšto veikiančių įmonių skaičiaus bei tiesioginių užsienio investicijų, tenkančių vienam gyventojui. “Sveikos demografijos” rodikliu Palangos miesto savivaldybė reitinguojama itin aukštai ir nusileidžia tik Vilniui ir Kaunui. Taip atsitiko dėl to, kad Palanga yra viena iš nedaugelių savivaldybių, kuriose gyventojų skaičius 2018 m. augo.

Savivaldybių gerovės indeksas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929