Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai

Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai

Lapkričio 14 dieną vyko šeštasis respublikinis vertimo konkursas Šiaulių universitete. Į jį važiavo gana gausi Palangos senosios gimnazijos mokinių grupė.

Gruodžio 5 d. Šiaulių universiteto bibliotekos konferencijų salėje buvo paskelbti ir apdovanoti Šiaulių universiteto Regionų plėtros instituto organizuoto respublikinio vertimo konkurso nugalėtojai ir prizininkai.

Šeštą kartą organizuotame konkurse šiemet dalyvavo beveik 200 dalyvių iš įvairiausių Lietuvos miestų, taip pat ir iš Palangos.

Šių metų konkurse buvo verčiami tekstai iš anglų, vokiečių ir rusų kalbų. Renginio metu konkurso dalyviams ir svečiams muzikiniais kūriniais puikią nuotaiką dovanojo Šiaulių universiteto muzikos pedagogikos studijų programos studentai, taip pat mokiniai iš Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos.

Šiais metais nugalėtojų titulais pasipuošė net 7 mūsų miesto gimnazistės. Dauguma mokinių šiame Šiaulių universiteto organizuojamame konkurse dalyvavo pirmą kartą.

Už grožinės literatūros kūrinio vertimą iš rusų kalbos į lietuvių kalbą pirmąją vietą užėmė Deimina Baliūnaitė (IIID), trečiąją – Klaudija Razmaitė (IIIA). Vertėjai iš vokiečių kalbos buvo suskirtyti į dvi grupes: pirmų ir antrų gimnazijos klasių atstovai ir trečių bei ketvirtų klasių vertėjai.

Pirmojoje kategorijoje visas prizines vietas užėmė Palangos senosios gimnazijos  IIA klasės atstovės: pirmą – Saulė Janavičiūtė , antrą – Barbora Keperšaitė, trečią – Gabija Petrauskaitė.

Antrojoje kategorijoje pirmą vietą užėmė Laurita Vagener (IVD), trečią – Karolina Razmaitė (IIID).

Šis konkursas suteikė naujos patirties, o laimėjimai skatina dar labiau domėtis ir stengtis pažinti antrąją užsienio kalbą iš įvairių perspektyvų.

Moksleives ruošė vokiečių kalbos mokytoja Giedrė Arlauskienė, rusų kalbos – mokytojos Nijolė Redikienė ir Liudmila Augucevičienė.

IIID klasės mokinė Deimina Baliūnaitė,

Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai, nuotrauka-1 Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai, nuotrauka-2 Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai, nuotrauka-3 Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai, nuotrauka-4 Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai, nuotrauka-5 Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinio vertimo konkurso laureatai, nuotrauka-6
Palangos senosios gimnazijos mokiniai respublikinis vertimo konkursas laureatai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938