A. Mončio namuose-muziejuje atidaroma menininkės Augustės Santockytės tapybos darbų paroda „Pojūtis“

A. Mončio namuose-muziejuje atidaroma menininkės Augustės Santockytės tapybos darbų paroda „Pojūtis“

Gruodžio 6 d. 16 val. Antano Mončio namuose-muziejuje (S. Daukanto g. 16, Palanga) atidaroma jaunos menininkės Augustės Santockytės tapybos darbų paroda „Pojūtis“

Pojūtis - vedlys.Tapyba išlaisvina sielą. Ji - atspindys ir dienoraštis. Kūryboje, mintyse malonu pasiklysti. Tai laisvė. Dažai sudėlioja mintis lyg natas į savo vietas. Kiekviena drobė vis kitokia savo esybe. Pyktis, ironija, džiaugsmas, laimė, neviltis, tikėjimas, ramybė, romantika, erotika , ... – kiekvienas paveikslas - pojūtis, jausmas, įamžintas dažais į drobę. Esu Augustė Santockytė, tapytoja ir … truputį architektė, gimusi gražiame Kretingos miestelyje. Piešimas, tapyba, meniniai, kūrybiniai užsiėmimai mane lydi nuo pat mažumės. Menas, kūryba, buvę tik pomėgiais, pamažu peraugo į norą tapti profesionalia menininke. 

2018 metais baigiau Vilniaus dailės akademiją, įgijau architektūros bakalaurą. Tačiau tapyba - mano pašaukimas ir kasdienybė. Studijavau architektūrą, nes tikiu, kad visos meno sritys tarpusavyje yra susijusios, architektūra su tapyba – taip pat. Architektūros studijos praplėtė mano, kaip jaunos kūrėjos, akiratį, išmokė su atsakomybe žiūrėti į meną, kūrybą, idėjas.

Tapyba - tai įrankis (pa)veikti.

Nuo ketvirtos klasės mokiausi pas įvairius Lietuvos dailininkus, architektus privačiose studijose. Kiekvieno iš jų indėlis į mano, kaip augančios kūrėjos asmenybę, buvo neįkainojamas. Kūryba, raiška visada buvo svarbi mano gyvenimo dalis.

Mane visuomet žavėjo realistiniai-hiperrealistiniai paveikslai. Kūryboje būtent tai ir atsispindi. Realybė kartais persipina su moksline fantastika, jos elementais, siurrealizmu, simbolizmu. Svarbu kiekviena detalė ir betarpiškas objekto „įsisavinimas“. Realiai nutapyti objektai yra tarsi “ įskaitomas tekstas ” žiūrovui, padedantis suvokti idėją. Taip pat svarbus EFEKTAS kūryboje, kurį sukurti padeda hiperrealizmas.

Tapyba (hiperrealistinė) - tarsi meditacija. Būti, o ne turėti.

Mano prioritetai – gėlės, moteris ir jos siela, būtis, egzistavimas. Kuriant kyla egzistenciniai, moters esybės, meilės svarbos klausimai.

Tapydama „žvelgiu“ į savo pačios jausmus, patirtis. Kuriu žmogui.

Paveikslai gimsta iš daugybės eskizų, svajonių, prisiminimų, kelionių, netekčių, pastebėjimų.

Antano Mončio namai-muziejus tapybos darbai paroda „Pojūtis“ Augustė Santockytė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928