Palangos gintaro muziejuje – Eglės Čėjauskaitės-Gintalės ir Martyno Gintalo parodos „Atsivėrimas“ katalogo pristatymas ir susitikimas su autoriais

Martyno Gintalo nuotr.
Martyno Gintalo nuotr.

Lapkričio 30 dieną, šeštadienį, 14 val. Palangos gintaro muziejuje įvyks susitikimas su parodos „Atsivėrimas“ autoriais – juvelyre Egle Čėjauskaite-Gintale ir dizaineriu Martynu Gintalu. Renginyje bus pristatytas parodos katalogas. Užbaigdama devintą personalinę parodą, menininkė E. Čėjauskaitė-Gintalė surengs kūrybines dirbtuves.

Kaip kataloge rašo menotyrininkė Jurgita Ludavičienė, „menininkų pora objektais ir vaizdais pasakoja apie žmogaus gyvenimo kelionę. Nei daugiau, nei mažiau. Užduotis rimta ir visa apimanti, tačiau ji – pagal jėgas E. Čėjauskaitei-Gintalei, vienai jautriausių ir subtiliausių Lietuvos metalo meno kūrėjų, neapsiribojančiai estetišku savo kuriamų objektų pavidalu, išbaigtu jų dekoratyvumu. Svarbiausia čia yra prasminis krūvis ir gebėjimas iššaukti žmoguje drąsą kalbėti ir prisiminti“.

Parodos fragmentas, Pauliaus Makausko nuotr.
Parodos fragmentas, Pauliaus Makausko nuotr.

Šis renginys – baigiamasis Lietuvos kultūros tarybos finansuojamo projekto „Ketvirtoji programos „Gintaro dizaino tradicijų aktualizavimas Palangos gintaro muziejuje“ paroda: Eglė Čėjauskaitė-Gintalė, Martynas Gintalas. „Atsivėrimas“ akcentas.

Palangos gintaro muziejus paroda katalogo pristatymas Eglė Čėjauskaitė-Gintalė Martynas Gintalas Atsivėrimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929