Projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ baigiamasis renginys

Projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ baigiamasis renginys

Lapkričio 7 dieną Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ baigiamasis renginys. Šiam renginiui spektaklį „Žaidžiame Bebenčiuką“   pagal Kosto Kubilinsko kūrinį „Bebenčiukas ir kvailutė“ pastatė režisierė, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos mokytoja Alma Pronckūnienė.

Į baigiamąjį renginį atvyko projekto veiklose dalyvavusių mokyklų 4 klasių mokiniai. Dėkojame visoms prie projekto prisijungusioms mokykloms, jų mokiniams ir mokytojams už aktyvų dalyvavimą projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“  veiklose ir renginiuose.

Projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ baigiamasis renginys, nuotrauka-1

Viso projekto metu ketvirtokai susitiko su daugybe savo srities specialistų, kurie vaikams padėjo pažinti kelią, kaip nuo pradžių atsiranda knyga. Pirmojoje projekto dalyje jie bendravo  su gamtininku Selemonu Paltanavičiumi, floriste Asta Piliutikiene, menininke Rima Baukaite ir tyrinėjo medžius, lapus, sėklas, mokėsi kūrybiškai juos panaudoti.  Antrojoje projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ vaikai patys gamino popierių, kūrė savo knygą kartu su iliustruotoja Eidvile Viktorija Buožyte, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse ir kūrė iliustracijas su knygos „Laimė yra lapė“ iliustruotoja Aušra Kiudulaite.

Projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ baigiamasis renginys, nuotrauka-2

Dalyvaudami Palangos viešosios bibliotekos inicijuoto projekto veiklose vaikai gavo atsakymus į klausimus, susijusius su gamta ir knyga. Tiksline projekto grupe pasirinkti 7-12 metų vaikai. Dalyviai edukacinių užsiėmimų metu sužinojo, nuo ko prasideda ir kaip vystosi knygos atsiradimo procesas.

Projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ baigiamasis renginys Palangos viešoji biblioteka
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929