Edukacinis užsiėmimas „Knygos iliustracijos“ su Aušra Kiudulaite

Edukacinis užsiėmimas „Knygos iliustracijos“ su Aušra Kiudulaite

Spalio 24 dieną Palangos viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje vyko projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ edukacinis užsiėmimas „Knygos iliustracijos“, kurį vedė žinoma knygų „Laimė yra lapė“ ir „Draugystė ant straublio galo“ iliustruotoja Aušra Kiudulaitė. Edukacinio užsiėmimo metu Palangos pradinės mokyklos ketvirtokai susipažino su iliustracijų kūrimo technika ir mokėsi jas kurti.

Edukacinis užsiėmimas „Knygos iliustracijos“ su Aušra Kiudulaite, nuotrauka-1

Pirmojoje edukacinio užsiėmimo dalyje Aušra Kiudulaitė papasakojo apie savo knygų iliustravimo techniką ir surengė kūrybines dirbtuves. Vaikai kartu su iliustruotoja dalinosi mintimis apie laimę, pagal ekrane rodomus paveikslėlius diskutavo, ką kiekvienas iš jų įkvepia sukurti. Vaikai buvo labai kūrybiški, edukacinio užsiėmimo lektorė juos gyrė už išskirtines idėjas.

Edukacinis užsiėmimas „Knygos iliustracijos“ su Aušra Kiudulaite, nuotrauka-2

Antrojoje edukacinio užsiėmimo dalyje vaikai kūrė savo iliustracijas. Vieni dirbo individualiai, kiti darė bendrą darbą. Edukacinio užsiėmimo pabaigoje dalyviai pristatė savo kūrybos vaisius: papasakojo apie įkvėpimą kuriant savo kompoziciją, kodėl sukūrė būtent tokius darbelius. Palangos pradinės mokyklos ketvirtokai taip pat pasisėmė idėjų pamokoms ir sakė, kad pagal šią koliažo techniką kartu su mokytoja darys bendrą darbą mokykloje.

Edukacinis užsiėmimas „Knygos iliustracijos“  – tai projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ dalis. Palangos viešosios bibliotekos vykdomo projekto veiklose vaikai turi galimybę gauti atsakymus į klausimus, susijusius su gamta ir knyga. Tiksline projekto grupe pasirinkti 7-12 metų vaikai. Dalyviai edukacinių užsiėmimų metu sužino, nuo ko prasideda ir kaip vystosi knygos atsiradimo procesas.

Palangos viešoji biblioteka projekto „Lapo pasakojimai: nuo medžio iki knygos“ edukacinis užsiėmimas iliustruotoja Aušra Kiudulaitė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939