NKL sezoną „Kuršiai“ pradės dvejomis įtemptomis spalio savaitėmis

NKL sezoną „Kuršiai“ pradės dvejomis įtemptomis spalio savaitėmis

Sezono pasirengimui artėjant į pabaigą „Palangos Kuršiai“ ruošiasi naujiems iššūkiams ir su nekantrumu laukia pirmųjų dvikovų. Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybes „Kuršiai“ pradės spalio 3 dieną, ketvirtadienį, Jonavoje, kur susigrums su „BC Jonava“ klubu. Jau spalio 5 dieną, šeštadienį, 17 valandą pirmosiose rungtynėse namų arenoje palangiškiai priims „Žalgirio“ dublerių ekipą.

Praėjusiais metais ketvirti NKL čempionate likę „Palangos Kuršiai“ taip pat iškovojo teisę dalyvauti Karaliaus Mindaugo Taurės (KMT) turnyre. Pirmąjį turnyro etapą palangiškiai pradės jau spalio 8 dieną, kuomet namuose susitiks su viena iš pirmajame etape kovosiančių „Betsafe-LKL“ ekipų: Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“, Prienų „CBet“, Alytaus „Sintek–Dzūkija“, Kėdainių „Nevėžis“ ar Šiaulių „Šiauliai“. Atsakomosios rungtynės planuojamos spalio 22 d. „Betsafe–LKL“ komandų namų arenose. Burtų ceremonija vyks rugsėjo 25 dieną, trečiadienį per „Betsafe–LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pertrauką, rungtynės prasidės 18.30 val. Ceremonija bus tiesiogiai transliuojama per BTV televiziją iš studijos Vilniuje, jos pradžia numatoma 19.40 val.

Neilgai trukus „Palangos Kuršiai“ sugrįš į NKL batalijas – spalio 10 dieną savo žiūrovų akivaizdoje susigrumsime su Mažeikių „Ereliais“, o spalio 12 dieną komandos lauks išvyka į Tauragę. 

Šiais metais Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandos rungtyniaus ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Čempionatas ir toliau vyks III etapų būdu. I etapas (reguliarusis sezonas) vyks 2+2 ratų sistema, kuomet pirmuose dvejuose ratuose komandos sužais po 2 rungtynes, iš kurių vienerias namuose ir vienerias išvykoje. Po dviejų ratų visos 15 komandų pagal užimamas vietas turnyrinėje lentelėje bus suskirstytos į dvi grupes, kuriose tarpusavyje sužais po vienerias rungtynes namuose ir išvykoje.

Pasibaigus I etapui, į II etapą (atkrintamąsias varžybas) pateks 1-12 vietas užėmusios komandos, iš kurių pirmosios keturios praleis aštuntfinalio etapą. Aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki 3 laimėtų rungtynių.

III etape (finalinis ketvertas) susitinka 1-4 bei 2-3 reitingus po ketvirtfinalio turinčios ekipos. Pusfinalio rungtynes laimėjusios komandos susitinka čempionato finale, o pralaimėjusios kaunasi dėl trečios vietos.

bckursiai.lt
NKL Palangos Kuršiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929