Ateinantį sezoną po „Kuršių“ krepšiu karaliaus Augustinas Jankaitis

Ateinantį sezoną po „Kuršių“ krepšiu karaliaus Augustinas Jankaitis

„Palangos Kuršių“ komandoje – nauja jėga po krepšiu. Palangiškių rikiuotę papildys 206cm ūgio vidurio puolėjas Augustinas Jankaitis. 25-erių centras praėjusiais metais rungtyniavo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse, atstovaudamas Jonavos „Sintek-Jonava“ komandai.

Vienu iš jonaviečių vedlių buvęs A. Jankaitis 2018-19 metų sezone varžovams atseikėdavo po 12,4 taško, atkovodavo po 7,2 kamuolio bei rinkdavo vidutiniškai po 16 naudingumo balų. Sėkmingiausias praėjusio sezono rungtynes vilnietis sužaidė 2018 metų spalio mėnesį, kuomet dvikovoje su Mažeikių „Erelių“ komanda pasiekė asmeninį sugriebtų atšokusių kamuolių rekordą (18), pelnė 22 taškus ir susitikimą baigė savo kraityje turėdamas 36 naudingumo balus. Pastarasis rodiklis taip pat buvo artimas anksčiau pasiektam A. Jankaičio karjeros rekordui (38). Puolėjas savo komandai buvo itin naudingas ir atkrintamosiose varžybose – jonaviečių ramstis po krepšiu per paskutinius 4 sezono susitikimus su Šilutės „Šilute“ ir Telšių „Telšiais“ rinko vidutiniškai po 21,5 naudingumo balo. 

2013-2015 metais Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ klube Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate rungtyniavęs A. Jankaitis plačią krepšinio patirtį kaupė ir tokiuose klubuose kaip Raseinių „Rasai“ bei Šakių „Vytis“.

Aukštaūgis taip pat gynė Lietuvos U16, U18, U19 ir U20 rinktinių garbę Europos ir Pasaulio čempionatuose. Su šešiolikmečių ir aštuoniolikmečių rinktinėmis A. Jankaitis tapo Europos sidabro medalininku, o 2013 metais kartu su U20 rinktine iškovojo Pasaulio pirmenybių bronzos medalius.

Mūsų miesto komandos aprangą vidurio puolėjas pasimatuoti galės jau rugsėjo 28 dieną, kuomet „Kuršiai“ draugiškose rungtynėse Palangos arenoje susikaus su Astanos „Astana“ iš Kazachstano.

bckursiai.lt
Palangos Kuršiai NKL krepšinis Augustinas Jankaitis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938