Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių

Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių

Lietuvos rinktinės žygis FIBA pasaulio taurėje baigsis jau po antrojo etapo – tai paaiškėjo po to, kai Dainiaus Adomaičio auklėtiniai L grupės rungtynėse 78:75 (14:26, 26:24, 14:15, 21:13) nusileido Prancūzijos komandai ir prarado net ir teorinius šansus žengti į tolimesnį etapą.

Tuo tarpu kelialapius į ketvirtfinalį užsitikrino Prancūzijos ir Australijos komandos, kurios, likus vienerioms grupės rungtynėms, Lietuvos komandą lenkia dviem pergalėmis.

Po pirmadienį vyksiančių paskutinių rungtynių su Dominikos Respublika paaiškės, kokias galutines pozicijas turnyre dalinsis lietuviai – pergalės atveju tai būtų 9-12, pralaimėjimo – 13-16 vietos.

Rungtynes prancūzai pradėjo pakiliai ir jau pirmajame kėlinyje, vedami 9 taškus pelniusio Evano Fournier, susikrovė dviženklę persvarą (26:14).

Situacija nesikeitė ir vėliau – prancūzai kone visą laiką turėjo mačo iniciatyvą savo rankose, o lietuviai sugebėdavo truputį priartėti tais atvejais, kai ant suolo sėdėdavo varžovų ekipos gynybos lyderis Rudy Gobertas.

Paskutinėmis rungtynių minutėmis atsitiesę mūsiškiai dar surengė kelis varžovų šturmus, net buvo išsiveržę į priekį (69:68, 72:70), tačiau nesėkmingai sužaidę dvikovos pabaigą turėjo pripažinti varžovų persvarą ir baigti kovą dėl čempionato medalių.

Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-1

Rungtynių eiga:

Paskutinį kėlinį mūsiškiai pradėjo kiek sumažindami turimą deficitą (59:67). Pakilią atkarpą Lietuvos komandoje pratęsė Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, o mūsiškių deficitas sumažėjo iki 4 taškų (63:67). Jonas Valančiūnas pridėjo dar du taškus ir iš Lietuvių deficito beliko minimumas (66:67).

Netrukus tritaškį šovė Lukas Lekavičius ir lietuviai pirmą kartą po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį (69:68). Čia pat tolimą bombą pridėjo Jonas Mačiulis ir lietuviai išlaikė persvarą (72:70). Likus žaisti kiek daugiau nei minutę lietuviai vėl rezultatą išlygino (74:74).

Jonas Valančiūnas vėliau realizavo vieną baudą, o į tai taikliu savo metimu atsakė Nando de Colo (75:78).

Paskutinė lietuvių ataka nebuvo tiksli ir mūsiškiai buvo priversti pripažinti prancūzų komandos pranašumą.

Po trečiojo kėlinio: Prancūzija – Lietuva 65:54 (26:14, 24:26, 15:14)

Lietuva: Marius Grigonis ir Jonas Valančiūnas po 10, Edgaras Ulanovas 8, Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius po 7.

Antroji mačo pusė lietuviams susiklostė prastai, mat prancūzai greitai vieną po kito paleido du tritaškius ir mūsiškių deficitas vėl pasiekė 14 taškų ribą (42:56). Kurį laiką trukusį abiejų komandų taškų badą nutraukė prancūzai, po kurių dar vieno tritaškio lietuviai atsiliko dar labiau (42:59). Puolime lietuviai ir toliau strigo, o prancūzų persvara nemažėjo (47:62).

Antroje kėlinio pusėje iniciatyvos ėmėsi Edgaras Ulanovas, po kurio sėkmingų atakų mūsiškiai deficitą kiek sumažino (53:63). Po trijų kėlinių lietuvių atsilikimas siekė 11 taškų (54:65).

Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-2

Po antrojo kėlinio: Prancūzija – Lietuva 50:40 (26:14, 24:26)

Lietuva: Marius Grigonis 9, Jonas Valančiūnas 8, Lukas Lekavičius 7, Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis po 5.

Antrąjį kėlinį dviem baudomis pradėjo Vicentas Poirier, tačiau tada Lietuvos komandoje sėkmingai atakavo Marius Grigonis bei Lukas Lekavičius ir mūsiškių padėtis kiek pasitaisė (19:28). Marius Grigonis šovė dar vieną tritaškį ir lietuviai priartėjo dar labiau (22:28). Prancūzai trumpam buvo susigrąžinę dviženklį pranašumą, tačiau tada galingai iš viršaus su pražanga krovė Jonas Valančiūnas, kitoje atakoje centras pridėjo dar du taškus ir iš lietuvių deficito liko 5 taškai (27:32).

J. Valančiūnas ir toliau traukė lietuvius į priekį ir mūsiškių atsilikimas sumažėjo iki 4 taškų (30:34). Tačiau iki galo prancūzai iniciatyvos neatidavė ir arčiau Lietuvos komandos neprisileido (33:40). Teisėjai abiems komandos padalino nesportinių ir techninių pražangų, o jomis geriau naudojęsi prancūzai netrukus vėl pagilino lietuvių duobę (38:48). Toks pats skirtumas liko ir prieš ilgąją rungtynių pertrauką (40:50).

Po pirmojo kėlinio: Prancūzija – Lietuva 26:14

Lietuva: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis po 4.

Pirmuosius taškus prancūzams pelnė Evanas Fournier, tačiau jau kitoje atakoje rezultatą išlygino Domantas Sabonis (2:2). Į dar vieną E. Fournier metimą šį kartą atsakė Mantas Kalnietis (4:4). Mūsiškiai ir toliau turėjo sunkumų su E. Fournier, o po tolimo jo metimo lietuviai atsiliko 6:9.

Likus žaisti kiek mažiau nei keturias minutes lietuvių deficitas siekė penkis taškus (8:13). Netrukus tritaškį šovė Nicolas Batumas ir lietuvių atsilikimas pirmą kartą tapo dviženklis (8:20). Kėlinio pabaigoje du metimus pataikė Lukas Lekavičius, o po pirmųjų dešimties minučių lietuviai atsiliko 14:26.

Startinė lietuvių sudėtis: Mantas Kalnietis, Marius Grigonis, Jonas Mačiulis, Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Lietuvos krepšininkai grupių etape 101:47 sutriuškino Senegalą ir 92:69 nugalėjo Kanadą, tačiau tada 82:87 nusileido Australijai ir H grupėje užėmė antrą vietą.

Prancūzai, savo ruožtu, iškovojo visas tris pergales – 78:74 palaužė vokiečius, 103:64 sutrypė Jordanijos atstovus ir 90:56 nušlavė Dominikos Respublikos komandą.

Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-3 Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-4 Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-5 Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-6 Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-7 Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Prancūzijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, nuotrauka-8
lrt.lt
krepšįinis pasaulio čempionatas rungtynės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933